Kılıçdaroğlu: Türkiye'yi şaibeli bir kişi yönetemez

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Sarıyer'de düzenlenen mitingde partililere hitap etti.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Türkiye'yi şaibeli bir kişi yönetemez

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Sarıyer'de düzenlenen mitingde partililere hitap etti.

Çalışa çalışa kazanacaklarını aktaran Kılıçdaroğlu, "Biliyorsunuz diktatörlerin birden fazla özelliği var. Birinci özellikleri korkuya kapılmaları ve korkmalarıdır. Korktukları için sürekli baskı yaparlar. Siz hiç ayakkabı kutusundan korkan bir Başbakan duydunuz mu? Bizde var ama..." dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'ni şaibeli bir kişinin yönetemeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti'ni meydanların 'hırsız Tayyip' dediği bir kişi yönetemez. Türkiye Cumhuriyeti koltuğuna yurttaşların çıkarını savunan bir kişinin oturması lazım. Az önce söyledim. Çalışacağız... Ama nasıl çalışacağız. Günün 24 saatinde çalışmanızı istemiyorum. Her bir yurttaşımız ülkesini seven, demokrasi ve özgürlük isteyen her yurttaşımız bir kişiyi ikna edecek. Gecen seçimlerde CHP'ye oy vermeyen bir kişi. İster kahvede, lokantada, fabrikada, caddede, parkta ikna etsin" diye konuştu.

Türkiye'nin yeni bir tarih yazacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, bu seçimlerde 2 buçuk milyon gencin ilk defa oy kullanacağına dikkati çekerek, "Umudumuz, geleceğimiz olan gençler. Özgürlüğümüzün ve demokrasinin güvencesi olan gençler, sizlere sesleniyorum. Sandığa giderken şöyle düşünün. Yasakçı bir anlayışa mı, özgürlükçü bir anlayışa mı oy vereceğiz? Yasakçı anlayıştan yanaysanız adresiniz belli. Bir diktatör var. Başında Recep Tayyip Erdoğan. Eğer özgürlükçü tavırdan yana oy kullanacaksanız, adresiniz belli. Atatürk'ün partisi, devleti kuran parti, altı ok, Cumhuriyet Halk Partisi. Yani halkın partisi" ifadelerini kullandı.

Zaman zaman çeşitli sloganlarla konuşması kesilen Kılıçdaroğlu, partililere helalden yana mı yoksa haramdan yana mı oy kullanacaklarını sorarak "Haram, kul hakkı ve tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını yiyenlerden hesabını soracağız" dedi.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti, "Bu ülkeyi çağdaş bir yönetim anlayışla yöneteceğiz. Diyor ya bazen Başçalan. Efendim, şu CHP gelirse devleti yönetemezmiş. Ulan... Afedersiniz. Devleti kuran parti nasıl devleti yönetemez. Devleti biz kurduk. Demokrasiyi biz getirdik. Bu millet seni Başbakanlık koltuğuna oturttu. Hırsızlık, yolsuzluk yap diye değil. Adam gibi ülkeyi yönet diye getirdi. Ama o aksini yaptı. CHP, devletin bozulan bütün çarkların yeniden inşa edecek."

Mitinge, aralarında Genel Başkan Yardımcıları Şafak Pavey ve Sezgin Tanrıkulu, Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi'inde aralarında bulunduğu milletvekilleri, il başkanı Oğuz Kaan Salıcı, İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Sarıgül ve Sarıyer Belediye başkan adayı Şükrü Genç de katıldı.
CİHAN

Yorumlar