Kılıçdaroğlu: Temiz bir cumhurbaşkanı seçelim diye Evliye Çelebi gibi geziyorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayının dürüst ve temiz olması gerektiğini belirterek, “Ben Evliye Çelebi gibi geziyorum. Türkiye’nin çıkarlarını düşündüğüm için, çocukları düşündüğüm için geziyorum....

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Temiz bir cumhurbaşkanı seçelim diye Evliye Çelebi gibi geziyorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayının dürüst ve temiz olması gerektiğini belirterek, “Ben Evliye Çelebi gibi geziyorum. Türkiye’nin çıkarlarını düşündüğüm için, çocukları düşündüğüm için geziyorum. Daha güzel daha temiz bir cumhurbaşkanı seçelim diye.” dedi.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek vermek için geldiği Adana’da Seyhan merkez ilçe belediyesini ziyaret etti. Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın karşıladığı Kılıçdaroğlu, buradaki konuşmasında, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Ortadoğu için fırsat olduğunu belirterek, “Ekmeleddin beye sadece Ortadoğ’nun değil, bütün dünyanın ihtiyacı var. Ortadoğu’da kan akmasın istiyorsanız oylarınızı Ekmeleddin Bey'e verin. Türkiye’nin artık barışa, huzua ihtiyacı var.” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, belediye önünde, otobüsün üzerinde yaptığı konuşmada da Ekmeleddin Bey'e destek vereceklerini yineledi. Cumhurbaşkanı adayının, tüm vatandaşlara eşit mesafede, geçmişinin temiz, herkesi kucaklayan, ve yürekli olması gerektiğini anlatan Kılıçdaroğlu,

"Cumhurbaşkanı adayının az konuşması ve öz konuşması lazım. Cumhurbaşkanı adayının saldırgan bir üslup kullanmaması lazım. Cumhurbaşkanı adayının bilge bir insan olması lazım. Cumhurbaşkanı adayının hem Ortadoğu’da hem doğuda hem batıda saygınlığının olması lazım. Cumhurbaşkanı adayının Ortadoğu bataklığını kurutması lazım. Cumhurbaşkanı adayının saygın birisi olması lazım, bilge bir insan olması lazım. Dürüst olması lazım. Cumhurbaşkanı adayının yalancı olmaması lazım." ifadelerini kullandı.

Kendisinin Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek için Evliya Çelebi gibi gezdiğini anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Benim görevim bu, Türkiye’nin çıkarlarını düşündüğüm için, sizlerin çıkarlarını düşündüğüm için, çocukları düşündüğüm için geziyorum. Daha güzel daha temiz bir cumhurbaşkanı seçelim diye. Ama tek başına benim çalışmam yetmiyor. Sizin de çalışmanız lazım. Komşunuzu ikna etmeniz lazım. Arkadaşınızı ikna etmeniz lazım. Biz bir partiye genel başkan seçmiyoruz. Biz Türkiye cumhuriyetine cumhurbaşkanı seçiyoruz. Bayrağımızı temsil edecek ülkemizi temsil edecek faydalı olacak birisini seçeceğiz. Kahve kahve, fabrika fabrika çalışacağız. Ekmeleddin İhsanoğlu’nu inşallah 10 Ağustos’ta cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturtacağız."

CİHAN

Yorumlar