Kılıçdaroğlu: Suriye’de akan her kanın sorumlusu bu başçalandır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet tarihinde hiç bir zaman hiç bir hükümet Müslümanı Müslümana kırdırmamıştır.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Suriye’de akan her kanın sorumlusu bu başçalandır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet tarihinde hiç bir zaman hiç bir hükümet Müslümanı Müslümana kırdırmamıştır. Eline silahı verip git kardeşini öldür dememiştir. Ama ilk kez bu hükümet döneminde El Kaide militanlarına Türkiye’den silah gönderip, Katar’dan para gönderip git kardeşini öldür diyen hükümet bu hükümettir. Suriye’de akan her kanın sorumlusu bu başçalandır." dedi.

Kırşehir’de partisinin düzenlediği mitingte konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, "Sanki Türkiye’deki bütün işleri halletmiş, Mısırla Suriyeyle uğraşıyor. Cumhuriyet tarihinde hiç bir zaman hiç bir hükümet Müslümanı Müslümana kırdırmamıştır. Eline silahı verip git kardeşini öldür dememiştir. Ama ilk kez bu hükümet döneminde El Kaide militanlarına Türkiye’den silah gönderip, Katar’dan para gönderip git kardeşini öldür diyen hükümet bu hükümettir. Suriye’de akan her kanın sorumlusu bu başçalandır. Kalkmış Suriye’de kan dökülüyor. Mısır’da bir darbe oldu. Darbeye karşıyız. Ama orada bir eylemde bir kız çocuğu hayatını kaybetti. Esma. Esma için ağladı. Eyvallah. Biz kimsenin ölmesini istemeyiz. İnsansa ölmesini istemiyiz. Öldürülmesini istemeyiz. Esma için ağladı. Bizim 3 çocuğumuz hayatını kaybetti. Birisi Burak Candı. Birisi Berkindi. Birisi polis Ahmetti. Gözünden bir damla yaş düştü mü? Bu adamın yüreğinde arpa tanesi kadar insan sevgisi var mı? Onun gözünü dolar doyursun. Ne diyeyim. İnsanları biribiren düşürüyor. Sakın ola ki hiçbir zaman ayrışmayacağız. O bizi bölmek istiyor. Kavga ettirmek istiyor. Asla bölünmeyeceğiz ve kavga etmeyeceğiz. Bu güzel topraklarda barış içerisinde yaşaçağız." dedi.

"YURT DIŞINA KAÇAR, YEDİ SÜLALESİNİ BESLEYECEK DÜNYALIĞI VAR ONUN"

"Ben hiçbir zaman bir vatandaşıma zorla gelip bizim partiye oy vermiyorsun diye kızmadım." diyen Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Onun tercihlerine hep saygı gösterdim. Hep doğruları görmesini istedim. Elimden gelen çabayı gösterdim ve göstermeye de devam edeceğim. Eğer ülkeyi bölerseniz, kamplaştırırsanız insanları kavga eder hale getirirseniz en büyük zararı vatandaş görür. O yine gider. Parası var, pulu var, arabası var. Yurt dışına kaçar. Dünyalığını yapmış. Yedi sülalesini besleyecek dünyalığı var onun. Kimin parası o sizin paranız. 17 aralık operasyonunun mali portresi nedir biliyor musunuz? 85 milyar Euro. 247 milyor. Eski parayla 247 katrilyon. Bu parayla 2 milyon 831 bin işsiz vatandaşımız var. Bu para hortumlanmasaydı bu işsiz vatandaşlarımıza 8 yıl asgari ücretten maaş ödeyebilirdik. 300 bin atama bekleyen öğretmenin atamasını yapardık ve bunlara 30 yıl maaş ödeyebilirdik. Her emekliye 25 bir TL ikramiye ödenebilirdi. 6 GAP yapılabilirdi. 30 tane yeni Marmaray yapılabilirdi. 5 bin 363 F16 uçağı satın alınabilirdi. Türkiye’nin geldiği gerçek bu. Yenen paranın boyutu bu. Onun için paniğe kapılmış durumda." CİHAN

Yorumlar