Kılıçdaroğlu: Siyaset, aile boyu zenginleşme aracı değildir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, siyasetin aile boyu zenginleşme aracı olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Siyaset, aile boyu zenginleşme aracı değildir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, siyasetin aile boyu zenginleşme aracı olmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Siyaset, dayım, teyzem zengin olsun diye yapılmaz." dedi.

Kılıçdaroğlu, Artvin'de düzenlenen seçim mitinginde konuştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili ortaya çıkan ses kayıtlarına değinen Kılıçdaroğlu, siyasetçilerin halka örnek olmak zorunda olduğunu ifade etti. Siyasetin, bireysel zenginleşme aracı olmadığına vurgu yapan CHP Genel Başkanı, "Siyaset, aile boyu zenginleşme aracı değildir. Her kuruşun hesabını halka vereceğiz diye siyaset yapıyoruz. Siyaset, 'dayım, oğlum, teyzemin oğlu zengin olsun' diye yapılmaz." ifadelerine yer verdi.

Kılıçdaroğlu, dün internete yeni bir ses kaydının düştüğünü hatırlatarak, "Adalet bakanına bir iş adamı için söylüyor.. 'Bak' diyor 'bu davayı kesin kaybetmesi lazım' diyor. 'Mahkum olması lazım' diyor.. Sen yargıya nasıl müdahale edersin? Sen yargıya müdahale edersen, mahkeme bağımsız olur mu? Bugün de diyor ki 'Adalet bakanıyla konuşmayacak mıyım?' Adalet bakanıyla konuşabilirsin ama o davada mahkum olsun diyemezsin. 'Davada mahkum edeceksin' demek, sen hakimi boş ver, ben sana talimat verdim, gereğini yap demektir. Böyle bir adalet olmaz." diye konuştu.

Bu olayın hırsızlık olayından çok daha önemli olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Sonuçta bir hırsızlık olursa mahkemeye çıkar. Ama mahkeme hırsızı koruduğu zaman orada tuz kokmuş demektir, orada adalet olmaz demektir, orada daha tehlikeli bir şey var demektir. Parlamento kanun yapar, herkes uymak zorundadır. Kimsenin bir ayrıcalığı yoktur. Hele hele başbakanların hiç ayrıcalıkları yoktur. İhaleye fesat karıştırılamaz. Yine telefon ediyor. Yandaş iş adamıyla konuşuyor. 'Sen bir dilekçe ver' diyor, 'ihaleyi öbürü kazandı, ben onu iptal ettireceğim' diyor. Kimsin sen? Başbakansan, otur adam gibi görevini yap. Sen ihaleye fesat karıştıran bir başçalansın."

Çocukluğunda babasının kendisini, 'oğlum kul hakkı yemeyeceksin' diyerek yetiştirdiğini anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Şimdi sen kalkıyorsun ihaleye müdahale ediyorsun. Bir şey daha söylüyorsun, 'Sana ihaleyi verdim, TÜRGEV'e bağış yapacaksın' diyorsun. TÜRGEV ne? Bu ailenin kurduğu vakfın adı. Yani rüşvetin kaynağı. Yani Bilal oğlanın başında olduğu vakıf. Ne yapıyor? Ayın 17'si sabah 8'i 2 geçe, telefon ediyor. 'Oğlum' diyor 'şuralarda aramalar yapılıyor' diyor. 'Bazı bakanların çocuklarında aramalar yapıyor. Evde ne var, ne yok' diyor. 'Dayını çağır, abini çağır, bu paraları sıfırla' diyor. Herkes elini vicdanına koyup bir karar versin. Hangi ülkenin başbakanı oğluna telefon edip 'oğlum paraları sıfırla' der? Bu paralar helalse bir şey demezsiniz ama haram paraysa sen o koltukta oturamazsın. O yüzden ben sana 'sayın başbakan' demeyeceğim senin ünvanın başçalandır."



CİHAN

Yorumlar