Kılıçdaroğlu: Şimdi Ortadoğu’da İran’ın ağırlığı var

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin Filistin'e uluslararası alanda destek vermesi gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Türkiye, Ortadoğu’daki ağırlığını kaybetti. Onun yerine İran’ın ağırlığı...

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Şimdi Ortadoğu’da İran’ın ağırlığı var

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin Filistin'e uluslararası alanda destek vermesi gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Türkiye, Ortadoğu’daki ağırlığını kaybetti. Onun yerine İran’ın ağırlığı var” dedi.

CHP lideri, Beştepe Gençlerbirliği Spor Kulübü’nde iftar yemeğine katıldı. Burada bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, "Türkiye’nin sözü geçmiyor neden, Türkiye’nin ağırlığı kayboldu neden, neden biz TIR’larla Suriye’ye kardeşi kardeşe vurdurmak için silah gönderiyoruz. Bizim tarihimizde yok böyle bir şey. Oradaki kavganın tarafı biziz neden? Ama biz Filistin davasında tarafız. Çünkü Filistin’in toprakları işgal altında. Kendi ülkesinin topraklarını korumak için mücadele ediyor. Eskinden beri tarafız. Bana Hamas’tan da geldiler, dedim ki;’ orada bizim çocuklarımızın mezarı vardır Filistin’de. Filistin’in bağımsız bir devlet olarak o bölgede ortaya çıkması lazım. Türkiye’nin bu konuda uluslararası alanda da destek vermesi lazım. Veriyor ama Ortadoğu’daki ağırlığını kaybetti. Şimdi Ortadoğu’da İran’ın ağırlığı var. Diyorsunuz ki halkın sesi, eğer halkın sesiyse sandığa gidip bunun hesabını sorması lazım. Halkın hesap sormadığı yerde demokrasi gelişmez“ ifadelerini kullandı.

Mustafa Kemal’e en büyük haksızlığın Kenan Evren ve arkadaşları tarafından yapıldığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Her şeyi Atatürk, her şeyi Atatürk. Yok, arkadaşlar Atatürk’ü düşünceleriyle bileceğiz. Yaptıklarıyla tanıyacağız. Biz yaptıklarıyla tanıyamadık, kendi tarihimizi bile öğrenemedik. Uçak fabrikası, denizaltı yapan, Aşar Vergisi’ni kaldıran, üstelik kimseden de beş kuruş almayan kişiydi. Bir insanı neredeyse düşman haline getirdik. Olmaz böyle. Ona minnet duyacağız. O da bir insan. Ama bizim bir değerimiz var. O bizim değerimiz. Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl, Nazım Hikmet de bizim değerimiz” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti: "Şimdi olay şu değerli arkadaşlar, eğer Parlamento’da yapılan çalışmaları, adaleti yerine koyup sağlıklı değerlendirebilirsek halkın sesi sağlıklı bir zemine oturacaktır. Biz yanlış yapıyorsak bizi suçlayacaksınız, sandığa gidip oy vermeyeceksiniz. Ama birisi hata yapıyorsa yine sandığa gidip ona oy vermeyeceksiniz. Halkın böyle bir gücü var. Ama bütün hatalara rağmen ben gidip oyumu oraya vereceğim diyorsanız. Kimse kusura bakmasın demokrasilerde sandık önemlidir, halkın tercihi önemlidir. Ama demokrasi sadece sandık demek değildir. Dünyanın hiçbir yerinde de böyle bir şey yoktur zaten. Milli iradeyi üç ana kol kullanır, Yasama organı, Yürütme ve Yargı organı. Daha gelişmiş güçlerde dördüncü güç medyadır. Halk adına konuşan medya halkın gözü ve kulağı olan medya. O da milli iradelerde demokrasiyi temsil eder ama biz hala o derse gelmedik.” CİHAN

Yorumlar