Kılıçdaroğlu, Ramazan Bayramı mesajı yayınladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bayramların; yüreklerin coşkuyla attığı, yardımlaşmanın, dayanışmanın, dostluğun ve kardeşliğin en samimi şekilde ortaya çıktığı, yaşandığı günler olduğunu söyledi.Ramazan Bayramı nedeniyle...

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu, Ramazan Bayramı mesajı yayınladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bayramların; yüreklerin coşkuyla attığı, yardımlaşmanın, dayanışmanın, dostluğun ve kardeşliğin en samimi şekilde ortaya çıktığı, yaşandığı günler olduğunu söyledi.

Ramazan Bayramı nedeniyle mesaj yayınlayan Kemal Kılıçdaroğlu, “Ne yazık ki Ramazan ayında İslam coğrafyasında, özelikle Gazze'de canlarını vermiş, kanları dökülmüş mazlumlar, öksüz kalmış, boynu bükülmüş çocuklar, evsiz, barksız, yurtsuz kalmış çaresizler bu Ramazan bayramını da bayram gibi kutlama mutluluğu ile sevincinden mahrumdur.” dedi.

Sınır komşularında ise din iman adına, dine imana sığmayacak işler yapan, kafa kesen, camileri türbeleri yıkan, mal, can ve namus tanımayanların açtığı derin yaralarla bayrama girildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Ortadoğu'da ne yazık ki milyonlarca insanın yaşadığı can korkusu ve geçim sıkıntısı, bayram sevincinin önüne geçmiş bulunmaktadır. Üzülerek belirtmeliyim ki bizi de derinden etkileyen bu olumsuzluklar nedeniyle, ülkemiz ve insanımız buruk bir bayram yaşamaktadır. Bir kez daha, İslam coğrafyasında bir an önce akan kanın durması, dökülen göz yaşının dinmesi, huzur ve güvenin hakim olması için başta yaşama hakkı olmak üzere insan hak ve özgürlüklerinden yana olan herkesi, vicdan sahibi sorumluları, sorumluluklarının gereğini yerine getirmeye, boş laf üretmek, seyirci kalmak yerine üzerine düşeni yapmaya çağırıyorum. Çünkü, Müslümanın Müslümana kırdırılmadığı, insanın insana kıymadığı, başta çocuklar ile yaşlılar olmak üzere, hiçbir kimsenin yatağa aç girmediği, kul ve yetim hakkının yenmediği, yalanın, riyanın hüküm sürmediği, ekmeğin ve emeğin çalınmadığı,

inancın siyasete alet edilmediği, hakkın, hukukun, adaletin, eşitliğin esas alındığı, yoksullukla yolsuzluğun olmadığı insanca bir hayat sürmek, istisnasız herkesin en doğal hakkıdır.”

Bayramlar ve bayramlaşmaların, bu hakları kalıcı bir şekilde elde etmeye yolunu açacağına inancını dile getiren Kılıçdaroğlu, “Çünkü, dahili ve harici her tür sorunları aşacak potansiyel ile birikime sahibiz. Bu duygu ve düşüncelerle vatandaşlarımızın ve İslam dünyasının mübarek Ramazan Bayramı'nı kutlar, sağlık ve esenlikler dileklerimle sevgilerimi, saygılarımı sunarım." diye sözlerini tamamladı.

CİHAN

Yorumlar