Kılıçdaroğlu: Polis operasyonlarında da Başbakan’ın baskısı vardır

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, yolsuzluk, darbe girişimleri ve KCK soruşturmalarında görev alan emniyet personelinin sahur vakti gözaltına alınmasının Başbakan’ın baskısıyla yapıldığını söyledi. Kılıçdaroğlu, “Kendisi...

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Polis operasyonlarında da Başbakan’ın baskısı vardır

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, yolsuzluk, darbe girişimleri ve KCK soruşturmalarında görev alan emniyet personelinin sahur vakti gözaltına alınmasının Başbakan’ın baskısıyla yapıldığını söyledi. Kılıçdaroğlu, “Kendisi söylüyor. ‘Yaygınlaşabilir’ diyor, nereden biliyor? Ben söylüyor muyum, söylemiyorum. Herhangi bir vatandaş söylüyor mu? Hakim söylüyor mu? Söylemiyor. Savcı söylüyor mu? Söylemiyor. Ama Erdoğan söylüyor. ‘Yaygınlaşabilir diyor’. Nereden biliyor?” diye sordu.

    Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek basın mensuplarını sorularını cevapladı. Yolsuzluk, darbe girişimleri ve KCK soruşturmalarında görev alan emniyet personelinin sahur vakti gözaltına alınmasını Kılıçdaroğlu, intikam ve kin duygusuyla hareket etmenin doğru olmadığı belirtti. Kılıçdaroğlu, "Eğer adalet denilen bir kavram ve hukukun üstünlüğüne inanıyorsak sabahın 5’inde 6’sında insanların evlerine baskın düzenlememeliyiz. Daha öncede bunu söylüyorduk, şimdi de bunu söylüyoruz. Bizim çizgimizde hiçbir kırılma yok. Bizi hukukun üstünlüğünü, demokrasiyi savunuyoruz. Biz özgürlüğü, insan haklarını savunuyoruz. Sabah saatlerinde insanların evlerine baskın yapmayı çoluğunu, çocuğunun önünde kelepçelenmeyi doğru bulmuyoruz. Bunu şunun için söylüyorum, kimsenin bu ülkede suç işleme özgürlüğü yoktur. Varsa herhangi bir kişinin suçu onu hukuki kuralları çerçevesinde yargılanması da onun en doğal hakkıdır. Hukuk kuralları çerçevesinde biz hep bunu savıyoruz. Ama kin duygusu ile intikam duygusu ile bir dava görülmez. 2’sini birbirinden ayırmamamız gerekiyor.” diye konuştu.

Eğer bu operasyonlar 17 ve 25 Aralık rüşvet olaylarını kapatmaya yönelik bir hamle ise bunun doğru olmadığını ifade eden Kılıçadaroğlu, bütün dünyanın gözünün Türkiye’nin üzerinde olduğunu, o yolsuzlukların hesabının verilmesi gerektiğini anlattı. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "İçlerinde suç işleyen olabilir mi, olabilir. Elimizde veri yok, done yok, bir şey yok. Savcının elinde varsa bilmiyorum. Ama kamu görevlisini siz davet edersiniz, ifadesini alırsınız gerekiyorsa eğer tutuklamak üzere mahkemeye sevk edersiniz. Ama onun dışında intikam ve kin duygusu ile hareket etmek doğru değil. Soruşturmaların gizliliğin, gizli olması gerektiğini biz biliyoruz. Soruşturmaların gizli değil de, Başbakan'ın talimatına göre, eğer bu tür operasyonlar yapılıyorsa bunlar siyasi operasyonlardır ve bunlar toplumdaki adalet duygusunu büyük ölçüde yaralar."

Bir basın mensubunun "Siz böyle bir şey hissediyor musunuz?" sorusuna Kılıçdaroğlu, “Eee kendisi söylüyor. Yaygınlaşabilir diyor, nereden biliyor? Ben söylüyor muyum, söylemiyorum. Herhangi bir vatandaş söylüyor mu? Hakim söylüyor mu? Söylemiyor. Savcı söylüyor mu? Söylemiyor. Ama Erdoğan söylüyor. Yaygınlaşabilir diyor. Nerende biliyor?" karşılığını verdi.

Daha önceki Balyoz ve Ergenekon operasyonlarının da Erdoğan’ın talimatları üzerine yapıldığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Tutuklanacak kişileri de Erdoğan belirlemiştir. Bunlar ifade edildi. O davanın savcılığından şimdi bu davanın savcılığına soyunuyor. Biz oradaki tavrımız neyse buradaki tavrımı da aynıdır. Adalet herkes için hukuk herkes için geçerli olmak zorundadır. ‘Benim için adalet bir başkası için adalet olmasın’ diye bir kavram yok. Doğrusu budur." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar