Kılıçdaroğlu: Patlamaya ilişkin kimde bilgi belge varsa yargıya götürsün

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar'da 25 askerin şehit, 8'i asker 11 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan mühimmat patlaması davasını yakından takip ettiklerini söyledi.    Afyonkarahisar ziyaretinde, kendisine...

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Patlamaya ilişkin kimde bilgi belge varsa yargıya götürsün

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar'da 25 askerin şehit, 8'i asker 11 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan mühimmat patlaması davasını yakından takip ettiklerini söyledi.

    Afyonkarahisar ziyaretinde, kendisine Eskişehir askeri mahkeme heyetinin, "Olaya ilişkin elimizde bilgi ve belge var" diyen Kemal Kılıçdaroğlu'na, gönderilen müzekkereye 'cevap verilmemiştir' ifadesi soruldu.

    Elindeki bilgi ve belgeleri mahkemeye verip verilmediği merak edilen Kılıçdaroğlu, buna net bir cevap vermedi. Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar'daki patlamayla ilgili olarak kaygılarını da kuşkularını da CHP Genel Başkanı olarak daha önce dile getirdiğini kaydetti. Kılıçdaroğlu, "Orada mağdur olan şehit olan insanlar var. Onların haklarının savunulması lazımdır. Ama ne yaptılar aldılar davayı buradan Eskişehir'e götürdüler. Biz yakından izliyoruz. Şehit aileleriyle de yakından temasımız oluyor." dedi.

    Adaletin sağlanmasını istediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, olayın ne olduğunun şu ana kadar açıklığa kavuşturulamadığını belirtti. Kılıçdaroğlu, "Oysa biz bir hukuk devletiyiz. Her şeyin açık olmasın gerekiyor. Özellikle yargılama sürecinin açık olması gerekiyor. Devletin bütün elindeki bilgi ve belgeleri yargıya intikal ettirmesi gerekiyor. Kaçırırsanız adaleti gölgelemiş olursunuz." diye konuştu.

    KILIÇDAROĞLU'NA İKİNCİ MÜZEKKERE

    5 Eylül 2012 günü meydana gelen cephanelik patlamasının duruşmasına dün Eskişehir askeri mahkemede devam edildi. Mahkeme heyeti 22 ay sonra olay yerinde yeniden keşif yapılmasına karar verdi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na gönderilen müzekkereye cevap verilmediğini belirten mahkeme, şehit âlilerinin de bazılarının talebi üzerine Kılıçdaroğlu'na 2'nci kez müzekkere yazarak olaya ilişkin elindeki bilgi ve belgelerin göndermesine ilişkin karar aldı. CİHAN

Yorumlar