Kılıçdaroğlu: O koltuktan inmediği sürece O'na her yerde hırsız diyeceğim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “O hırsız o koltuktan inmediği sürece O'na her yerde hırsız diyeceğim.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: O koltuktan inmediği sürece O'na her yerde hırsız diyeceğim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “O hırsız o koltuktan inmediği sürece O'na her yerde hırsız diyeceğim.” dedi.

Yalova’da partisinin düzenlediği seçim mitinginde konuşan Kılıçdaroğlu; “Manisa’da biliyorsunuz genç bir üniversite öğrencisinin çantasında bir şey var. Bir beze yazılmış ‘Hırsız var’ Hemen yakalıyorlar. 'Sen devlet büyüklerine başçalana hakaret ediyorsun' diyorlar. Eskiden bir bisküvi reklamı vardı, o reklamda ismini söylerdi, O’nun adı hemen akla gelir diye bir reklam vardı. Şimdi hırsız deyince akla ne geliyor? Ne söyleyeyim ben. Allah aşkına söyler misiniz? Bu ülkenin nüfusunun en az yarısı O'na hırsız diyor. Hırsız diye unvan verilen bir adam Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanlık koltuğunda oturur mu?” dedi.

“O nedenle arkadaşlara söyledim. 'Başçalana sakın sayın Başbakan demeyin.' Sayın lafını da kaldırın. Adı ve unvanı bellidir. Bütün dünyaya nam salmıştır. Adı başçalandır.” diyen Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti: “Hükümet istifa edebilir mi? İstifa etmeyecekler bunlar. Bir adamın yüreğinde Allah korkusu varsa, kul hakkı yemek dünyanın en büyük günahıdır diyebiliyorsa, alnında ar damarı varsa zaten bir gün bile o koltukta oturamaz. Bunlarda Allah korkusu yok. Ar damarı yok. Ne söyleyeyim ben başka bunlara? Ne söyleyeyim Allah aşkına söyler misiniz bana? O nedenle Manisa’daki üniversite öğrencisine ‘Hırsız var’ pankartını taşıma diyor. Ben de buradan diyorum ki artık o devlet sırrı olmaktan çıktı. Artık bütün dünya O'nun hırsız olduğunu kabul ediyor. Herkes böyle bilsin. Rahatlıkla söyleyebilirsiniz. Kimse bir şey yapamaz size. O hırsız o koltuktan inmediği sürece O'na her yerde hırsız diyeceğim.”

Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin bir diktatör tarafından yönetildiğini defalarca söyledim. Diktatörler için hukukun üstünlüğü diye bir kavram yoktur. Diktatörler için kadın erkek eşitliği diye bir kavram yoktur. Diktatör için yargı, yasama, yürütme diye 3 ayrı organ yoktur. Diktatör için yürütme organı vardı. O yürütme organı da biliyorsunuz yürütmedir. Ne diyor başçalan ‘Ben yürütmenin başıyım’ diyor. Biz de zaten sana onu söylüyoruz. ‘Sen yürütmenin başısın’ diyoruz. Buradan bütün annelere sesleniyorum Çocuğunuz işsizse bunun sebebi başçalandır. Çocuğunuz iş bulamıyorsa sebebi odur. Çiftçi kardeşlerime sesleniyorum. Ürettiğini ürünün karşılığını alamıyorsan alın terinin karşılığını alamıyorsan bunun sebebi başçalandır.” CİHAN

Yorumlar