Kılıçdaroğlu: O koltuk temiz, dürüst ve namuslu insanların koltuğudur

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Nevşehir’in Avanos ilçesinde halka hitabern yaptığı konuşmada, çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek istedi. Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek için çalıştığını belirten Kılıçdaroğlu,...

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: O koltuk temiz, dürüst ve namuslu insanların koltuğudur

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Nevşehir’in Avanos ilçesinde halka hitabern yaptığı konuşmada, çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek istedi.

Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek için çalıştığını belirten Kılıçdaroğlu, bütün vatandaşlardan da çalışmalarını ve sandığa giderek destek olmalarını istedi. Kılıçdaroğlu, "Ben çalışıyorum, siz de çalışın. Sandığa gidip Ekmeleddin Bey’i Cumhurbaşkanı seçeceğiz. Bu seçimler önemli. Ekmeleddin Bey’i Cumhurbaşkanlığı yapacağız. Bu koltuk leke kabul etmez. Aile boyu yolsuzluk yapanların o koltukta işi yoktur. O koltuk temiz, dürüst ve namuslu insanların koltuğudur." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da özel uçağın rötarlı kalkması nedeniyle Kapadokya Havalimanına bir saatlik gecikmeyle gelebildi. Dolayısıyla Avanos ilçesinde halka hitabı 12.30 yerine 13.30’da başlayabildi. Buna karşın halkın sıcak havaya rağmen Cumhuriyet Meydanı’nda beklemesi dikkat çekti. Havaalanından parti otobüsüne binerek, Avanos ilçesine gelen Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet meydanında halka hitap etti.

Konuşmasına Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin önemini belirterek başlayan Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "İstiyorum ki oraya oturacak kişi tarafsız olsun. Tarafsızlığına inanıyorsak seçeceğimiz bir adayın adı Ekmeleddin İhsanoğlu’dur. Cumhurbaşkanının temiz olması lazım. Gırtlağına kadar yolsuzluğa bulaşmamış olsun. Onun adı Ekmeleddin İnsanoğlu’dur. Her gün Gazze’de, Irak’da, Suriye’de insanlar öldürülüyor. Ortadoğu’da, Batı’da ağırlığı olan birinin Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturması lazımdır. Türkiye’yi Ortadoğu bataklığından kurtaracak biri olması lazım. Kimdir o, Ekmeddin İhsanoğlu’dur. İhsanoğlu’nu o koltuğa oturtmamız lazım. Ben çalışıyorum, sizde çalışın. Sandığa gidip Ekmeleddin Bey’i Cumhurbaşkanı seçeceğiz. Bu seçimler önemlidir. Ekmeleddin Bey’i Cumhurbaşkanı yapacağız. Bu koltuk leke kabul etmez. Aile boyu yolsuzluk yapanların o koltukta işi yoktur. O koltuk temiz dürüst ve namuslu insanların koltuğudur. O koltukta benim bayrağımızı temsil edilecek. O koltukta Türkiye Cumhuriyeti temsil edilecek. 76 milyon insan “evet” o koltukta oturan benim cumhurbaşkanımdır, demelidir. O nedenle buraya geldim ve söylüyorum. Bu topraklar bereketli topraklardır. Ne ekerseniz onu biçersiniz. Barış, kardeşlik ekelim. Ekmek için Ekmeddin Bey’i seçelim. Ekmeleddin Bey’in batıda doğuda bir ağırlığı var. Cumhurbaşkanları az konuşur, öz konuşur. Yerinde konuşurlar, doğruyu konuşurlar. Gelin 10 Ağustos’a huzur ve barış içinde gidelim. Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışan birini seçelim. Onunla onur ve gurur duyalım."

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından Avanos ilçesinde AK Partili belediye yönetiminden iki dönem sonra 7 oy farkla CHP’den Belediye başkanı seçilen İsmet İnce’yi makamında ziyaret etmek üzere otobüsten inerek halkın içerisinde yürümeye başladı. Aşırı ilgiden dolayı güçlükle ilerleyebilen Kılıçdaroğlu’na Avanos’ta yapılma toprak çanakta ayran ikram edildi. Vatandaşların fotoğraf ve selfie çektirdiği Kılıçdaroğlu, sonrasında Belediye binasında CHP eski genel başkanlarından İsmet İnönü’nün ilçeyi ziyareti sırasında kendisine armağan edilen halı portreyi inceledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belediyede gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Kılıçdaroğlu, polislere yönelik olarak son yapılan operasyonlarla ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine “Bu operasyonlar geçmişte pek çok insanın haksızlığa uğradığı Balyoz, Ergenekon gibi davalarda üretilen sahte belgelerle ilgili süreçle ilgisi yok. Bu operasyonların o süreçle hiç ilgisi yok. Bir haksızlığın hesabını sormak, 'Kimler sahte delil üretti' diye sormak yok. Bu operasyonların tek bir amacı var. Recep Tayyip Erdoğan ve ailesinin gırtlağına kadar yolsuzluğa battığını biliyoruz. Bu 17- 25 Aralık operasyonlarında ortaya çıktı. Erdoğan bunu ortaya çıkaranlardan intikam alıyor. Şimdi bu davanın da savcılığını üstlendi. Davanın büyüyeceğini söylüyor. Kendine göre hakimler ve savcılar atıyor, mahkemeler kuruyor. Daha önce casusluktan davalar açılacak dedi şimdi öyle oldu. Siyasi davaların, yolsuzluğu kapatmaya yönelik davaların toplumda karşılığı yoktur." dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Ekmeleddin İhsanoğlu’nun şansının ne olduğu ile ilgili soruyu ise "Ekmeleddin beyin cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmasını bekliyoruz. Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturacak kişinin geçmişinin temiz olması gerekir. Kendi halkını bölmemesi gerekir. Yurttaşları ayırmaması gerekir. Yolsuzluğa bulaşmış aklanmamış biri o koltuğa oturamaz, ülkeye yazıktır. Bu güne kadar olan tüm birikimlerimize yazıktır. Ortadoğu’da kan akıyor. Türkiye gerçekten burada bir rol oynayacaksa Ekmeleddin Bey’in Cumhurbaşkanı olması gerekir" diye cevapladı.

Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın kadınların kahkaha atması ile ilgili sözlerinin sorulması üzerine ise şunları söyledi: "Bülent Arınç anlaşılan o ki kadınları insan olarak görmüyor. İnsanlar gülerler, kahkaha atarlar, ağlarlar. İnsanların duyguları, beklentileri ve dünyaya bakışı vardır. Gülerler ve ağlarlar. Sizin bu bakışı dillendirmeniz, söyleminiz doğru değil."

Kılıçdaroğlu, sonrasında parti otobüsüyle Nevşehir merkeze geldi. Burada seçim otobüsünün içerisinden halkı selamlayan Kılıçdaroğlu, Derinkuyu ilçesine geçti. Meydanda kendisini karşılayan kalabalığı görünce seçim otobüsünden inen CHP Lideri, halkla tokalaştı. Burada kendisine verilen ekmekleri de alan Kılıçdaroğlu, seçim otobüsüne binerek yoğun kalabalığı selamlayarak Niğde’ye doğru yola çıktı.

CİHAN

Yorumlar