Kılıçdaroğlu: O koltuğu bırak, adam gibi ayrıl

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti başbakanlık koltuğunda şaibeli bir adam oturamaz.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: O koltuğu bırak, adam gibi ayrıl

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti başbakanlık koltuğunda şaibeli bir adam oturamaz. Türkiye, demokrasi, kadınlar, çiftçi, emekli bu yükü kaldıramaz. Edirne'deyiz, Selimiye Camii'nin gölgesindeyiz, bizim dinimiz de bu yükü kaldıramaz. O nedenle söylüyorum, ayrıl, o koltuğu bırak, adam gibi ayrıl." dedi.

Kılıçdaroğlu, Edirne Selimiye Meydanı'nda konuştu. Zaman zaman şiddetini arttıran yağmur altında Edirnelilere seslenen Kılıçdaroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti devleti bir hükümet tarafından soyuluyor. Bunu biliyorsunuz. Bunlar, milletin önüne çıktılar söz verdiler. Biz, dediler, yolsuzlukla mücadele edeceğiz. Söz verdiler, yoksullukla mücadele edeceğiz. Söz verdiler, yasaklarla mücadele edeceğiz. (Vatandaşların hırsız Tayyip Erdoğan diye bağırması üzerine) Biliyorum hırsız deyince akla o geliyor, ben de biliyorum. O nedenle söylüyorum, Türkiye Cumhuriyeti başbakanlık koltuğunda şaibeli bir adam oturamaz. Türkiye, demokrasi, kadınlar, çiftçi, emekli bu yükü kaldıramaz. Edirne'deyiz, Selimiye Camii'nin gölgesindeyiz, bizim dinimiz de bu yükü kaldıramaz. O nedenle söylüyorum, ayrıl, o koltuğu bırak, adam gibi ayrıl. 'İzzet-i ikbal ile çekildik bab-ü hükümetten' diyor. O zaman sen de çekileceksin. Adres belli, yargıya gideceksin, aklanıp geleceksin. Yargıya gitmiyorsan o zaman kimse kusura bakmasın senin unvanını zaten halk koydu. Neydi unvanı? Hırsızı yakalamışlar akşam evde, 'hadi karakola gidelim' demişler. Hırsız bağırıyor 'hadi sandığa gidelim'. Ne sandığı kardeşim, sen halktan af mı istiyorsun. Dünyanın bütün demokrasilerinde bir kişi suçlanırsa yargıya gider. Adam gibi yargılanır. Geçmişte olmuştur. Rahmetli Ürgüplü, onunla ilgili olarak da bir şeyler söyledi, hemen ayrıldı. 'Ben Yüce Divan'a gitmek istiyorum' dedi, 'aklanmak istiyorum' dedi, Yüce Divan'a gitti, aklanıp geldi. O insanların eli öpülür. Ama yargıdan korkup şaibe ile gezip, Türkiye'den oy devşirmeye çalışanlar var." şeklinde konuştu.

Miting alanında bulunanlara Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği ileri sürüllen ses kayıtlarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın oğluna 'paraları sıfırla' dediğini anımsattı. Kılıçdaroğlu, "O paraları sıfırla diyor. Ama tek başına yapma. Kardeşini çağır, kız kardeşini çağır, amcanı çağır, dayını çağır, teyzeni çağır, oturun hep beraber sıfırlayın. Şimdi Edirnelilere söylüyorum. Haram parayı sıfırlayanları sandıkta sıfırlamaya söz veriyor musunuz?" diye konuştu.

"KAHRAMANMARAŞ'TA BİR ÇOCUK 17 LİRA ÇALDI 17 AY HAPSE GİRDİ, MİLYARLARI GÖTÜRDÜLER HEPSİ SERBEST"

Başbakan'ın, ertesi gün tekrar oğlunu telefon ile arayarak paraları sıfırlayıp sıfırlamadığını sorduğunun kaydeden Kılıçdaroğlu, "'Babacığım' diyor 'az bir şey kaldı.' 'Ne kadar kaldı' diyor. '30 milyon Avro kaldı' diyor. 30 milyon Avro, bir gün uğraşmışlar. Şimdi ben sadece Edirneli değil, Türkiye'deki bütün çiftçi kardeşlerime sesleniyorum. 30 milyon Avro'yu tek başına gören bir çiftçi kardeşim var mı? En az 30 milyon Avro'nun bir evde saklandığını hiç düşündünüz mü? Kimin evinde saklanıyor? Başçalan'ın evinde saklanıyor. Başçalan, ondan daha büyük çalan yok çünkü. 'Büyük düşünün büyük götürün' diyordu. O da büyük götürüyor tabi. Kahramanmaraş'ta bir çocuk 17 lira çaldı diye 17 ay hapse girdi, milyarları götürdüler hepsi serbest. Aramızda geziyorlar. O nedenle dikkatli olun, her an cebinize bir el girebilir. Bilin ki o el Recep'in elidir. Ona dikkat edin. Çiftçi kardeşlerime söylüyorum, ben seçimlerde söz verdim. Dedim ki CHP'yi iktidara taşıyın, söz veriyorum mazotu 1,5 lira yapacağım. Aynı sözümün arkasında bugün de duruyorum. Ben, mazot çiftçi için 1.5 lira olacak deyince hemen çıktılar' parayı nereden bulacaksın' dediler. 'Kaynağı nereden' dediler bunun. Bir gün akşama kadar ertesi gün devam eden süreçte paraları dağıttılar, 30 milyon Avro kaldı. Toplam para 1 milyar Avro'ydu yaklaşık. 1 milyar Avro'yu eğer çalmasaydı, eğer devletin hazinesine koysaydı o mazotun fiyatı kesinlikle 1,5 lirayı aşmazdı. Ben söz veriyorum, yolsuzluğu engelleyeceğim, keseceğim, o parayı çiftçiye vereceğim." ifadelerini kullandı.

"PARALAR CEPLERİNDEN DÖKÜLÜYOR, UTANMADAN ÇIKIP DİN İMAN EDEBİYATI YAPIYORLAR"

Halkı soyandan başbakan olamayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Emin olun, bunun yüzde biri olsa biz sokağa bile çıkamayız. Ama bunlar meydanlara çıkıyorlar, konuşuyorlar. Para dökülüyor, ceplerinin her tarafından fışkırıyor hala utanmadan çıkıp din iman edebiyatı yapıyorlar. Buna izin verecek misiniz?" dedi.

Kapıkule Sınır Kapısı'nın miting alanına yakın olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, bir akşam Başbakan Erdoğan'ın kaçabileceğini de sözlerine ekledi.



CİHAN

Yorumlar