Kılıçdaroğlu'ndan Umre Değerlendirmesi

CHP lideri Kılıçdaroğlu ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakan Çağlayan'ın Rıza Sarraf'a ait uçakla Umre'ye gittiği iddiasını değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'ndan Umre Değerlendirmesi

Kılıçdaroğlu Bartın'da yaptığı konuşmada; "Biniyor o rüşvetçinin, yolsuzluk yapanın uçağına. Aile efradıyla beraber, hep beraber Umre'ye gidiyorlar. Allah aşkına, bu ülkenin inanç sahibi bütün insanlarına sesleniyorum; Bu umre helal mi? Milletvekili seçildim, ilk yaptığım iş bana ait, eşime ve çocuklarıma ait ne varsa mal bildiriminde yayınladım. İnternet sitesine koydum. 5 kuruşun utanç duyacak malım yok ki, alın teriyle kazandım" dedi. 



ÇAĞLAYAN AİLESİ RIZA SARRAF'IN UÇAĞIYLA UMRE'YE GİTMİŞ


"HERKES KENDİSİ DEĞERLENDİRSİN"

Arınç ise, Ankara'da Başbakanlık muhabirleriyle kahvaltıda bir araya gelirken, burada konuya ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı; "Bir fikir beyan etmem doğru değil. O işadamı Rıza Sarraf olmasaydı, böyle bir başlık öyle bir gazetenin önüne gelmezdi. Herkesin güvendiği iş adamları, onların da jetleri var. Onlardan birisiyle bu seyahat yapılmış olsaydı ki, o gazetede böyle bir başlık görmeyecektik. Söz konusu Zarrab ve Çağlayan olunca, böyle bir davranışın siyasi etiğe uygun olup olmadığını herkes kendisi değerlendirsin. Biz şu da bütün gücümüzle Parlamento'ya gönderdiğimiz, yasal çalışmaların Anayasa Komisyonu'nda gündeme getirilmesini bekliyoruz."

Yorumlar