Kılıçdaroğlu: MÜSİAD'da kişiler üzerinde konuşmadık

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'ne (MÜSİAD) yaptığı ziyaret sonrası açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, "Adayımızı belirlerken elbette sivil toplum kuruluşlarının düşüncelerini öğrenmek...

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: MÜSİAD'da kişiler üzerinde konuşmadık

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'ne (MÜSİAD) yaptığı ziyaret sonrası açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, "Adayımızı belirlerken elbette sivil toplum kuruluşlarının düşüncelerini öğrenmek istiyoruz. Onlar nasıl bir cumhurbaşkanı profili görmek istiyor, düşüncelerini almak istedik. Kişiler bazında bir görüşme yapmadık." dedi.

Kemal Kılıçdarolu, cumhurbaşkanlığı seçim sürecine yönelik ziyaretlerini sürdürdü. Kılıçdaroğlu'nun bugünkü adresi MÜSİAD oldu. Saat 10.00'da Kılıçdaroğlu, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ve İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Sütlüce'deki MÜSİAD binasına geldi. CHP'li heyeti MÜSİAD Başkanı Nail Olpak ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Yaklaşık bir saat süren görüşme basına kapalı gerçekleşti. Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, kişiler üzerinden konuşmadıklarını, toplumun geniş kesiminin onayını alacak bir profilin nasıl olması gerektiğinin üzerinde durduklarını söyledi.

Genel başkan olarak MÜSİAD'a ilk gelişi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Oldukça sıcak, samimi bir sohbet havası içinde düşüncelerimizi samimi bir şekilde paylaştık. Sadece cumhurbaşkanlığı olayını değil, onun dışında dünyanın, ülkenin genel sorunlarını tartıştık. Son derece net. Kuşkusuz her siyasal parti bir cumhurbaşkanı adayı belirleyecek, yasa böyle. Keşke bu cumhurbaşkanı adayının halkın da seçme olanağı olabilseydi. Ama yasa bunu tanımıyor. Adayımızı belirlerken elbette sivil toplum kuruluşlarının düşüncelerini öğrenmek istiyoruz. Onlar nasıl bir cumhurbaşkanı profili görmek istiyor, düşüncelerini almak istedik. Bu vesile ile geldik. Sayın başkan ve değerli arkadaşlarıyla birlikte onların görüşlerini aldık." ifadelerini kullandı.

'TOPLUMUN HER KESİMİNİN ONAYINI ALACAK BİR ADAY İSTİYORUZ'

Cumhurbaşkanı adayları konusunda da konuşan Kılçdaroğlu, şöyle devam etti: "Birden fazla aday var. Daha doğrusu aday olmak isteyenler var. Bizim aday olmasını arzu ettiklerimiz var. Ama sonuçta buna partinin yetkili organları karar verecek. Önümüzdeki süreç gittikçe daralıyor. Bu süreç içinde biz de çalışmalar yapıyoruz. Tolumun her kesiminin onay verebileceği bir cumhurbaşkanı adayı belirlemek istiyoruz. İsimler bazında herhangi bir tartışma yapmadık. Yapmayı da doğru bulmuyoruz. Sivil toplum kuruluşlarından bizim arzu ettiğimiz nitelikler seslendirilirse ki büyük ölçüde seslendiriliyor. O niteliklere uygun bir cumhurbaşkanı adayı belirlemek istiyoruz. Adayımızın geniş halk kitlelerince kabul görecek bir aday olmasını istiyoruz. Özel olarak a, b, c diye tanımlamak bu aşamada doğru değil."

Yarın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yapacağı görüşmenin içeriğine ilişkin soruya da Kılçdaroğlu, "Bir isim öneriniz var mı? sorusuna, "Hayır, herhangi bir isim önermeyeceğiz. Sayın Bahçeli'yi dinleyeceğiz. Sayın Bahçeli'nin de yaptığı temaslar var. Benim de yaptığım temaslar var. Sayın Genel Başkan'a edindiğim izlenimleri aktaracağım. Sayın Bahçeli de aktaracak. Ama isim verilecek mi verilmeyecek mi bilmiyorum." cevabını verdi.

NAİL OLPAK: TEMEL PRENSİPLER BAZINDA BİR GÖRÜŞME OLDU

MÜSİAD Başkanı Nail Olpak da, görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Olpak, "Öncelikle genel konuları da konuşmaktan dolayı gerçekten mutlu olduk. Türkiye'de yaşanan sorunun temelinde, kurallar ve kurumlardan ziyade kişiler ve olaylar üzerinde yaptığımız değerlendirmelerin duygusal sonuçları itibariyle hata yaptığımızı düşünüyorum. Sayın Genel Başkanımızın ifade etmiş olduğu halkın da önerisi, MÜSİAD'ın hazırlamış olduğu bir anayasa önerisi vardı. O öneri içinde de yer almış bir husustu. Elbette siyasi partilerimizin yanı sıra biz de gerçekten bunun doğru olacağını düşünüyoruz. Halkın oylarıyla seçilecek bir cumhurbaşkanı sistemi ile karşı karşıyayız. Konu artık güncel bir konu değildir. 7 yıl önce gündeme getirilmiştir. Netice de milletimiz bir karar vermiştir. Halkın vereceği karara saygılıyız. Kişiler bazında bir konuşma hiç bir zaman gündeme getirmedik. Kişilerden ziyade nasıl adayların Türkiye için uygun olacağı bazında, temel prensipler bazında bir görüşme oldu." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar