Kılıçdaroğlu, Muammer Güler ile Barış Güler'in konuşmasını dinletti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Barış Güler ve babası eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in telefon konuşması olduğunu iddia ettiği konuşmayı grup toplantısında partililerle paylaştı.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu, Muammer Güler ile Barış Güler'in konuşmasını dinletti

Söz konusu telefon görüşmesine ilişkin Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "17 Aralık'ta operasyon sabahı Barış Güler babası eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'i arıyor. Ve aralarında şöyle bir konuşma geçiyor:

Barış Güler: 6 buçukta geldiler Celal kara diye bir savcı arama kararı çıkarmış

Muammer Güler: Ne var oğlum senin evinde

Barış Güler: Hiçbir şey yok baba

Muammer Güler: Para ne var.

Barış Güler: Kendi param üç beş kuruş kalan param.

Muammer Güler: Kaç para ?

Barış Güler: Sen biliyorsun

Muammer Güler: Kaç lira oğlum ?

Barış Güler: 1 trilyon civarı param var o kadar

Muammer Güler: Evet evet. Tamam oğlum. El koydular mı paraya ?

Barış Güler: Yok arama yapıyorlar.

Muammer Güler: Senin şimdi anladığım kadarıyla Rıza Zarrab ile bir rüşvet ilişkisinden bahsediyorlar. Diyeceksin ki bir danışmanlık ilişkim var. Gayr-ı resmi danışmanlık yapıyorum. Benim alacaklı olduğum dayımın oğlu bunların yanında çalışıyor. Onun bana borcu var senetlerimiz de var.” 

"BU TAPELER YASA DIŞI DEĞİL"

Tapelerin yasa dışı olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, "Bu konuşmalar tamamen telaş sonucu söylenen laflar. Arama yapılıyor, babasını arıyor. Babası bunların hepsini biliyor. Burada AKP'ye oy vermiş vatandaşlarıma sesleniyorum: Bu tapeler mahkeme kararıyla alınan tapelerdir. Bunlar yasadışı değil. Kimsenin kimseye darbe yaptığı yok. Eğer darbe yapıldıysa senin cebine darbe yapıldı sevgili vatandaşım senin cebine" dedi.

Yorumlar