Kılıçdaroğlu: Memleketi sattılar, kutular koydular

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP hükümetinin yolsuzluğu, yoksulluğu ve yasakları engellemek için halktan oy istediğini belirterek, "Memleketi sattılar, kutulara koydular.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Memleketi sattılar, kutular koydular

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP hükümetinin yolsuzluğu, yoksulluğu ve yasakları engellemek için halktan oy istediğini belirterek, "Memleketi sattılar, kutulara koydular." dedi.

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde, partisi tarafından düzenlenen mitingte konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti hükümetine ve Başbakan'a, yolsuzluk ve rüşvet olayları üzerinden yüklendi. Kılıçdaroğlu, "Ben hiçbir zaman Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren saygıdeğer yurttaşlarımı eleştirmedim ama onların vicdanına seslenmek istiyorum. Siz çok iyi niyetlerle gidip o partiye oy verdiniz. Çünkü siz bize oy verin, yolsuzluğu engelleyeceğiz dediler. Bize oy verin yoksulluğu engelleyeceğiz. Bize oy verin yasakları kaldıracağız dediler. Ama 17 Aralık güzel günlerden birisi. Şebi Arus, Mevlana'nın Hak'ka yürüdüğü gün. Ve bütün kirli çamaşırları ortaya çıktı. Bakanların çocuklarının yatak odalarında milyarlar, Bilal oğlanının evinde dağıt dağıt ertesi gün kalan 30 milyon Avro. Diyor, bunların tamamı montaj. Ben adımın Kemal olduğuna ne kadar inanıyorsam, paraları bunların yürüttüğüne de o kadar inanıyorum." diye konuştu.

"TELEKOMÜNİKASYON İLETİŞİM BAŞKANLIĞI DA KAYITLARIN GERÇEK OLDUĞUNU BİLİYOR"

İnternete düşen tape kayıtlarının gerçek olduğunu, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın da bildiğini öne süren Kılıçdaroğlu, "Diyor ki bunlar montajdır. Kendisine bir çağrı yaptım, arkadaş montaj ise Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın kayıtlarını yayınlarsın biz de montaj mı değil mi hep beraber öğrenmiş oluruz. Yayınladı mı yayınlamadı, niye yayınlamadı, gerçek olduğunu o da biliyor. Ben hiçbir zaman yırtık ayakkabı ile siyasete girdim, şöyle fakirdim, ailem fakirdi türünden yoksulluk edebiyatı yapmadım. Çok şükür devlet memuriyetine 1971 yılında girdim. O başçalanın aldığı aylıktan her dönem iki kat fazla aylık aldım. Milletvekili seçildiğim gün mal varlığımı internet siteme koydum, CHP genel başkanı olduğum gün mal varlığımı CHP'nin internet sitesine koydum, kazandığım her kuruş alın terimin karşılığıdır, herkesin öyle olmasını istiyorum. Ama o ne diyordu, yırtık ayakkabı ile siyasete girdim şimdi dünyanın en zengin başbakanlarından birisi." şeklinde konuştu.

"YOLSUZLUKLARIN ÜZERİNİ KAPATMAYA ÇALIŞIYOR"

Başbakan'ı, yolsuzlukların üzerine kapatmaya çalışmakla suçlayan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Onun bir bakanı var, 24 saatte iki kez doğruyu söyler. Geçen televizyonlarda diyor ki çok laf yalansız, çok mal haramsız olmaz diyor. Ben isterim çıksın desin ki kim yolsuzluk yaparsa üstüne gidelim. Eyvallah. Şimdi yolsuzlukların üstünü kapatmaya çalışıyor. Polisleri sürüyorlar, savcıları sürüyorlar, hakimleri sürüyorlar, polis amirlerini sürüyor, yasaları değiştiriyor, yönetmelikleri değiştiriyor, yolsuzluğu kapatmak için. O kadar çok yolsuzluk var ki bunu kapatacak bez henüz dünyada üretilmedi. Herkes bilsin bunu."

"247 KATRİLYONU GERİ ALACAĞIM"

"Diyorlar ki CHP gelirse acaba devleti yönetir mi. Ya Allah aşkına devleti kuran bir parti devleti yönetmez mi, devleti kurduk biz." diyen Kılıçdaroğlu, "Kuva-i Milliye'den geliyoruz. Ama onların yönettiği gibi yönetmeyeceğiz, doğru, çünkü biz hırsızlık yapmayacağız, biz kul hakkı yemeyeceğiz, biz yolsuzluk yapmayacağız, yolsuzluk yapanın burnundan fitil fitil getireceğiz, hiç kimse endişe etmesin. Bir de diyorlar ki CHP iktidara gelirse yardımlar kesilecek. Sanki ceplerinden yardım yapılıyor. Yardım devletin bütçesinden yapılıyor, ayrıca biz yardımları neden keselim. Tam tersi, onların verdiği yardımı iki katına çıkartacağız. Çünkü 247 katrilyonu geri alacağım." diye ifade etti.

"GÜRCİSTAN’DA MAZOT 2 LİRA BİZDE 5 LİRA"

Çiftçiye mazotu ucuz vereceklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Çiftçi kardeşlerime sesleniyorum, size mazotu 5 liradan veriyorlar değil mi? Gürcüstan'da kaç lira, 2 lira. Bizde 5 lira, Gürcüstan'da, biden küçük devlette 2 lira. Orada da petrol yok bizde de yok. Orada çiftçi var, bizde de var. Niye bize 5 liradan veriyorlar? Niye veriyorlar? Nedeni şu malı götürüyorlar, faturayı birisine kesmeleri lazım, kime kesiyorlar, size kesiyorlar. Sözüm söz, CHP iktidarında çiftçi için mazot bir buçuk lira olacaktır." dedi.

"SİYASETÇİLER KOLTUĞA OTURDUKTAN SONRA ZENGİNLEŞMESİNLER"

Ülkede her eve helal lokma girmesini istediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Türkiye'nin her tarafını geziyorum. Bu ülkeyi seviyorum. İnsanımızı seviyorum, insanımıza saygı duyuyorum, bize oy versin vermesin bütün yurttaşlarımı kucaklıyorum, ayrılık gayrılık yapmıyorum, garip gurebayı korumak istiyorum, her eve helal lokma girsin istiyorum, her evde tencere kaynasın istiyorum. Siyasetçiler koltuğa oturduktan sonra zenginleşmesinler, halkı soymasınlar istiyorum. Ahlak düzeyinde her şey yürüsün istiyorum. Bütün inançların ortak temeli ahlaktır, adalettir. Bunun üzerinde siyaseti yükseltmek istiyorum. Düne kadar kadının başörtüsü üzerinden siyaset yapıyorlardı. Şimdi bakın analarımız bacılarımız burada kimisi başı açık, kimisi başı örtülü. Buradan söylüyorum ister başı açık olsun, ister başı kapalı olsun, bütün kadınların benim başımın üstünde yeri var."




CİHAN

Yorumlar