Kılıçdaroğlu: Kul hakkı yiyen siyasetçiye pirim vermeyin

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kul hakkı yiyen siyasetçiye pirim verilmemesini istedi. Ülkeyi adaletle, kul hakkı yemeden yönetmeye talip olduklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Eğer bir siyasetçi kul hakkı...

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Kul hakkı yiyen siyasetçiye pirim vermeyin

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kul hakkı yiyen siyasetçiye pirim verilmemesini istedi. Ülkeyi adaletle, kul hakkı yemeden yönetmeye talip olduklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Eğer bir siyasetçi kul hakkı yiyorsa o siyasetçiye pirim vermeyiniz. Ben sizden sadece bunu istiyorum. Sizlerden toplanan vergilerle biz ülkeyi yönetiyoruz. O zaman siyasetçi, sizlerden toplanan her kurşun hesabını size vermek zorundadır.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun verdiği iftara katıldı. Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleşen iftar programında konuşan Kılıçdaroğlu, “Benim sadece sizden istedim bir şey var. Bütün inançların ortak temelinde ahlak vardır. Ahlak insanı, bir toplumu yüceltir. Ahlakın özünde adalet vardır. Adalet bir kutup yıldızı gibidir. Yerinde sabit durur. Bütün evren onun etrafında döner. Adalet bu kadar soylu bir kavramdır. Biz inançlarımızı ahlak üzerine inşa ettik. Ahlakın ne kadar önemli ve değerli olduğunu kendi öz yaşamımızdan da bilmek zorundayız. Eğer ahlakı yüceltirsek sevgiyi, barışı, kardeşliği yüceltmiş oluruz. Birbirimize olan saygıyı artırmış oluruz. Biz siyasetçiler ülkeyi yönetmeye talip olan kişileriz. Ülkeyi adaletle, kul hakkı yemeden yönetmek buna talibiz. Eğer bir siyasetçi kul hakkı yiyorsa o siyasetçiye pirim vermeyiniz. Ben sizden sadece bunu istiyorum. Sizlerden toplanan vergilerle biz ülkeyi yönetiyoruz. Bu ülkede doğan her çocuk, doğduğu andan itibaren vergi öder. Süt içersiniz vergi ödersiniz, arabaya, otobüse binersiniz vergi ödersiniz. Kadınlar bulaşık yıkar vergi öder. O zaman siyasetçi, sizlerden toplanan her kurşun hesabını size vermek zorundadır.” diye konuştu.

Ahlaki temeller üzerinde siyaseti büyütmek zorunda olduklarına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Bunu düşünüp oylarınızı kullanırsanız beni dünyanın en mutlu insanı edersiniz. Sizden tek istediğim bu. Kul hakkı yiyene pirim vermeyin. Bu topraklarda bereket vardır. Huzur ve barış istiyoruz. her birimiz birbirimize selam vermek ve nasılsın deme ihtiyacını duyuyoruz. Neden kavga ediyoruz? Kavgasız bir Türkiye, huzurlu ve herkesin karnının doyduğu bir Türkiye arzu ediyoruz. Bu amaçlarla yola çıkıyoruz ve çalışıyoruz.”

İftar yemeği bitiminde vatandaşlarla fotoğraf çektirip sohbet eden Kılıçdaroğlu, Beylikdüzü Belediyesi’nin Gürpınar’da düzenlediği konsere katıldı.

CİHAN

Yorumlar