Kılıçdaroğlu itiraf etti: Türkiye'da can güvenliği yoktur dedim

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Alman basınına yaptığı, "Türkiye'de can güvenliği yoktur" şeklindeki açıklamalarını doğruladı. Kılıçdaroğlu, "Ben Türkiye’de hukuk devletinin olmadığını, OHAL döneminde kimsenin can ve mal güvenliğinin olmadığını sadece o dergiye söylemedim. Ben bunu TBMM’de 4 genel başkanın olduğu oturumda da söyledim" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu itiraf etti: Türkiye'da can güvenliği yoktur dedim

Sonhaberler | Haber Merkezi 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Alman basınına "Türkiye'de can güvenliği yoktur" şeklinde verdiği demecini doğruladı. 

Focus dergisindeki mülakatıyla ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, "Benim, ‘Türkiye’de Alman turistler için can ve mal güvenliği olmadığı’ dediğim şeklinde sunulmuştu. Böyle bir ifade söz konusu değil, olamaz da. Ancak ben Türkiye’de hukuk devletinin olmadığını, OHAL döneminde kimsenin can ve mal güvenliğinin olmadığını sadece o dergiye söylemedim. Ben bunu TBMM’de 4 genel başkanın olduğu oturumda da söyledim" ifadelerini kullandı.

"Buradaki amaç Adalet ve Kalkınma Partili Ayhan Oğan’ın, Türkiye Cumhuriyetimizle ilgili söylediklerini gündemden düşürmek" diyen Kılıçdaroğlu, "Bunun için tamamen bana karşı bel altı bir kampanya yürütüyorlar" dedi.

CHP lideri, "OHAL devam ettiği sürece Türkiye’de can ve mal güvenliği yoktur demeye devam edeceğim" şeklinde konuştu.

Yorumlar