Kılıçdaroğlu: IŞİD'in elindeki silahları Recep Tayyip Erdoğan verdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında katılacağı bazı programlar nedeniyle İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı'nda IŞİD'in terör örgütü olduğunu bildiklerini...

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: IŞİD'in elindeki silahları Recep Tayyip Erdoğan verdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında katılacağı bazı programlar nedeniyle İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı'nda IŞİD'in terör örgütü olduğunu bildiklerini belirten Kılıçdaroğlu, "IŞİD'in elindeki silahların da Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildiğini biliyoruz." ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimi çalışmaları kapsamında çeşitli etkinliklere katılmak üzere Ankara'dan İstanbul'a geldi. Kılıçdaroğlu'nu Atatürk Havalimanı'nda CHP milletvekilleri Gürsel Tekin ve Mahmut Tanal ile bir grup partili karşıladı.

Kılıçdaroğlu, VİP salonu önünde bekleyen basın mensupları ile karşılaşınca sorularını cevapsız bırakamadı. Bir basın mensubunun 28 Temmuz'da İstanbul Ömerli'deki Tevhid dergisi tarafından düzenlenen pikniği hatırlatarak, "Geçtiğimiz günlerde IŞİD taraftarlarından bir namaz etkinliği oldu. Bu etkinliği siz nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, IŞİD'in bir terör örgütü olduğunu bildiklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, açıklamasına, "Suçsuz yere insanları boğazlayan insanlar dünyanın her tarafında terörist olarak adlandırılırlar. IŞİD'in elindeki silahların da Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildiğini de biliyoruz. Recep Tayyip Erdoğan, şu an IŞİD'in rehinidir. IŞİD tarafından rehin alınmıştır. 49 vatandaşımız rehin alındı. Kendisinden ses çıkmıyor. IŞİD'i eleştirmiyor. IŞİD'e bir tepki göstermiyor. Onun bütün tepkisi içeride, 'Ben kişisel kariyerimi nasıl güçlendirebilirim? Nasıl fırsat bulur da Ekmel beye şu ya da bu şekilde sataşırım?' bunun hesabı içinde." diye konuştu.

IŞİD'in terör örgütü olduğunu defalarca kez dile getirdiklerini belirten Kılıçdaroğlu, "İlk Türkiye'de dillendiren de biziz Cumhuriyet Halk Partisi olarak. Biz Ortadoğu'da barışın, huzurun olmasını istiyoruz. Sizin ülkenizin 49 yurttaşı Musul'da rehin alınıyor. Bayrağı indiriliyor. İnsanlar aylardır oradalar. Fakat bu ülkenin Başbakanından ses çıkmıyor. Bunu içimize sindiremiyoruz ve bunu doğru bulmuyoruz. IŞİD açıkça Recep Tayyip Erdoğan'ın koruması altında Türkiye'de korunuyor. Bunu söyleyebilirim." şeklinde konuştu.

Seçim anketlerinde cumhurbaşkanı adayı Başbakan Erdoğan'ın oyunun yüzde 50 civarında gösterildiği hatırlatılan Kılıçdaroğlu, "AKP'nin klasik numarası arkadaşlar. Bize gelen anketlerin hiçbirinde böyle bir tablo yok. Yani yüzde 50'nin üzerine çıkan bir tablo yok arkadaşlar." dedi.

Kılıçdaroğlu, açıklamasının ardından CHP seçim otobüsü ile Atatürk Havalimanı'ndan ayrıldı. CİHAN

Yorumlar