Kılıçdaroğlu: İlk kez devleti soyan bir hükümetle karşı karşıyayız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyet tarihinde ilk kez devleti soyan bir hükümetle karşı karşıyayız.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: İlk kez devleti soyan bir hükümetle karşı karşıyayız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyet tarihinde ilk kez devleti soyan bir hükümetle karşı karşıyayız. Yurttaşlara sesleniyorum; artık kimin hakkı yeyip yemediğini görün. Artık hangi bakanların çocuklarının yatak odalarında kasalar var görün. Artık hangi bakanların kollarında 700 milyarlık saat var görün.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Elazığ İstasyon Meydanı’nda vatandaşlara hitap etti. İnsana hizmet etmeyi her zaman en büyük görev olarak bildiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, siyasete girdiği gün mal varlığını kendisinin ve CHP'nin internet sitesine koyduğunu, kazandığı her kuruşun alın terinin karşılığı olduğunu belirtti.

Mitingde 'Hırsız AKP' sloganlarının atılması üzerine Kılıçdaroğlu, "AKP'lilere bir şey söylemeyelim. Başçalan için bir şey söylerseniz eyvallah. AKP'nin içinde de son derece düzgün insanlar var. Ben buna inanıyorum." şeklinde konuştu.

Cumhuriyet tarihinde ilk kez devleti soyan bir hükümetle karşı karşıya olunduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Ne dediler? 'Bize oy verin' dediler. 'Yolsuzluğu önleyeceğiz.' Söylediler mi? 'Bize oy verin, yoksulluğu önleyeceğiz', 'bize oy verin yasakları önleyeceğiz', 'işsizliği önleyeceğiz' dediler. Önlediler mi? Vatandaş gidip iyi niyetle oyunu verdi ama 17 Aralık'ta tablo değişti. Bir baktık ki bunlar memleketi soyuyorlar. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez devleti soyan bir hükümetle karşı karşıyayız. Elazığ'ın vicdanına sesleniyorum. AKP'ye oy veren yurttaşlara sesleniyorum. Artık kimin hakkı yeyip yemediğini görün. Artık hangi bakanların çocuklarının yatak odalarında kasalar var görün. Artık hangi bakanların kollarında 700 milyarlık saat var görün. AKP'ye oy veren vatandaşlara saygım var. Paralel devlet o bakanın koluna 700 milyarlık saati mi taktı? Paralel devlet özel uçakla bakanları umreye mi götürdü? Başçalan gitmediği sürece ülkeye barış, kardeşlik ve huzur gelmez. Bu başçalan, Berkin için ağladı mı? Burakcan ve polis Ahmet onlar da bizim evladımız. Onlar için ağladı mı? Elazığ'ın çiftçisine sesleniyorum. Elazığ'ın üzümleri meşhurdur. Bu başçalan duymasın, gelir götürür malları. Sandığa gideceksiniz, hangi partiye oy verirseniz verin, tek istediğim harama ortak olmayın, tüyü bitmemiş yetim hakkı yiyene ortak olmayın." ifadelerini kullandı.

Çiftçilere mazotu 1,5 TL yapma sözü veren Kılıçdaroğlu, "O, malı götürecek, faturasını sana kesecek. Çiftçiye sözüm mazotun litresi 1,5 lira olacak. Bir şey daha yapacağım. Bu ülkede yolsuzluk olmasın istiyorum. Ben bunları söylerken diyorlar ki 'parayı nerden' bulacaksın. 17 Aralık'taki para devletin hazinesinde olsaydı ne yapardık? 30 bin atama bekleyen öğretmen var atardık, onlara 30 yıl süreyle aylık ödeyebilirdik. Rakam bu kadar büyük. 6 GAP yapılabilirdi. 'Parayı nereden bulacaksın?' diyorlar. O 247 katrilyon lirayı fitil fitil burnundan getireceğim. Halkı soyan bir iktidardan kurtulmak istiyor musunuz? Haramilerin iktidarını yıkıp halkın iktidarı olacağız." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar