Kılıçdaroğlu: Hırsızlıklarını kapatmak için Suriye'ye giriş planı yapıyorlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Kadıköy’de düzenlediği mitinge katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Hırsızlıklarını kapatmak için Suriye'ye giriş planı yapıyorlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Kadıköy’de düzenlediği mitinge katıldı. Kılıçdaroğlu, internete düşen Suriye’ye girme senaryolarına ilişkin, “Kendi hırsızlıklarını kapatmak ve gündem değiştirmek için Suriye’ye giriş planları yapıyorlar.” dedi.

Mitinge Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı ve çok sayıda partili katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği mitingde konuşan Kılıçdaroğlu, sözlerine, “Biz bu ülkenin birliği ve dirliği için çalışıyoruz. Çocuklarımız ve onların geleceği için çalışıyoruz. Daha güzel bir Türkiye için çalışıyoruz. Herkesin aşının ve işinin olması gereken bir Türkiye için çalışıyoruz.” diye başladı.

Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz çalışıyoruz onlar çalıyorlar. Biz birleşiyoruz onlar ayırıyorlar. Biz kadın erkek eşitliği diyoruz, onlar böyle bir eşitlik olmaz diyorlar. Biz her inanca saygılıyız, onlar saygılı değiller. Biz her kimliğe saygılıyız, onlar saygılı değiller. Biz bütün komşularımızla barış içinde olmak istiyoruz onlar savaşmak istiyorlar. Biz insanımıza hizmet etmeyi seviyoruz ama onlar ceplerini doldurmayı seviyorlar.”

‘Hırsız Tayyip’ şeklindeki sloganlara karşılık veren Kılıçdaroğlu, “Meydanlarda Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir dönemde bir başbakan için hırsız sloganı atılmadı. İlk kez 17 Aralıktan sonra yürütme organını başının kimliği ortaya çıktı. Biz yürütme organı deyince devleti yönetecek kişi sanıyorduk. Meğer yürütme organını farklı anlamış. ‘Ben nasıl yürütürüm’ diyor. Senin nasıl yürüttüğünü bütün dünya biliyor artık” ifadelerini kullandı.

17 Aralık yolsuzluk soruşturmasına da değinen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “17 Aralık sadece düğmeye basıldığı tarihtir. Öncesi çok eskidir. ‘17 Aralık’ta darbe yapıldı’ diye çıktı ortaya. Senin bakanının koluna 700 milyarlık saati kim taktırdı? Senin bakanlarının çocuklarının yatak odalarına 7 kasayı kim koydu? O kasaların içine paraları kim koydu? Bütün bunları bende biliyorum, sizde biliyorsunuz. Bu hükümeti eleştirmeyi de bir namus görevi biliyoruz. Özellikle AKP’ye oy veren saygıdeğer kardeşlerimin düşünmesini istiyorum. Gidip oyunu kullandın, çünkü sana söz verdiler. Dediler ki; ‘bize oy ver yolsuzluğu önleyeceğiz.’ Önlediler mi? ‘Oy ver yoksulluğu bitireceğiz’ Bitirdiler mi? ‘Oy ver yasakları kaldıracağız’ dediler. Kaldırdılar mı? Yeni yasaklar getirdiler, Twitter’i yasakladılar Youtube’yi yasakladılar. Ama sözüm söz, hesabını soracağım. Kendi hırsızlıklarını kapatmak ve gündem değiştirmek için Suriye’ye giriş planları yapıyorlar. Bir bakan 3 bürokrat. Oturmuşlar sanki kahve sohbeti yapıyorlar. O da düştü internete. Süleymah Şah türbesine saldıracaklar. Orayı bizim askerlerimiz koruyor. Onların militanları askerlerimizi öldürecekler, bir gerekçe bulacağız ve Suriye’ye gireceğiz. Daha önemli olan devletin genleriyle oynadılar”

CİHAN

Yorumlar