Kılıçdaroğlu: Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kimliği ve inancı ne olursa olsun hiç kimseyi ötekileştirmeyeceklerini ve herkesi kucaklayacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kimliği ve inancı ne olursa olsun hiç kimseyi ötekileştirmeyeceklerini ve herkesi kucaklayacaklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu, " ‘Efendim bunları paralel devlet yaptı’ diyor. Yine sordum, ‘senin bakanının koluna 700 bin liralık saati paralel devlet mi taktı, o bakanların çocuklarının yatak odalarına 7 para kasasını paralel devlet mi koydu? Senin bakanını haram parayla, Rıza Sarraf’ın uçağıyla umreye paralel devlet mi gönderdi? Senin çocuğunun evine 1 milyar doları paralel devlet mi koydu? O vakfı paralel devlet mi kurdurdu? Daha ne söyleyeyim. Onun için, bu seçimlerde bir tercihimiz var, ya helalden yana ya haramdan yana oy kullanacağız.” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, partisince Karaman’da düzenlenen mitinge katılarak halka hitap etti. Aktekke Meydanı’nda yapılan ve ‘Hırsız var’, ‘Yolsuzluk ve rüşvetin hesabı sorulsun’, ‘Yine mağduriyet, yine mağduriyet, yeter artık’ pankartlarının açıldığı mitingde Kılıçdaroğlu, "O başçalan bizi bölmek istiyor, ayrıştırmak istiyor. Bölünmeyeceğiz, kavga etmeyeceğiz. Beraber güzel bir Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, 17 Aralık operasyonunun, devletin sırlarının birilerine rüşvet karşılığı pazarlanması operasyonu olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, “CHP’de ilk 4 ayda çıkaracağımız kanunun adı 'siyasi ahlak' kanunu olacak. Siyaseti ahlak üzerine inşa etmediğiniz zaman başka bir gerçek ortaya çıkar. O gerçek de şudur, siyasetçinin zenginleştiği ortamda halk fakirleşir. Türkiye’nin yaşadığı da budur. 'Ben yırtık ayakkabıyla siyasete girdim' diyordu. O zaman şu soruyu sormayacak mıyız? Arkadaş sen yırtık ayakkabıyla siyasete girdiysen nasıl oldu da dünyanın en zengin başbakanlarından biri oldun?“ şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın ünvanının tüm dünyayı sardığını belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Bakın bir vakıf kurdu, adına TÜRGEV dedi. Devletten ihale veriyorsun, ‘rüşveti vakfa yatır’ diyorsun. Kendisine sordum; 100 milyon dolar para TÜRGEV’in banka hesabına yattı. Vakıflar Bankası’nın adını verdim, hesap numarasını verdim; ‘arkadaş bu para senin oğlunun vakfına niçin geliyor?’ Diye sordum. Cevap verdi mi? ‘Efendim bunları paralel devlet yaptı’ diyor. Yine sordum, ‘senin bakanının koluna 700 bin liralık saati paralel devlet mi taktı, o bakanların çocuklarının yatak odalarına 7 para kasasını paralel devlet mi koydu? Senin bakanını haram parayla, Rıza Sarraf’ın uçağıyla umreye paralel devlet mi gönderdi? Senin çocuğunun evine 1 milyar doları paralel devlet mi koydu? O vakfı paralel devlet mi kurdurdu? Daha ne söyleyeyim. Onun için, bu seçimlerde bir tercihimiz var, ya helalden yana ya haramdan yana oy kullanacağız.”

Kılıçdaroğlu, Karaman CHP Belediye başkan adayı Merih Ünver’i sahneye çağırarak, “Türkiye’nin bulunduğu ortamdan dolayı umutsuzluğa kapılmıyoruz. Biz büyük bir ülkeyiz, karanlıktan çıkmayı biliriz. Kadınlar bugün seçme ve seçilme hakkına sahipse bunun tek nedeni CHP’dir. El ver Karaman diyor. Ben Karamanlılara güveniyorum. Kadın elinin değdiği her yer güzel olur, bunu hepimiz evlerimizden biliyoruz. Karaman, güzel bir gelecek için tercihini yapsın.” dedi.












CİHAN

Yorumlar