Kılıçdaroğlu: Harama ortak olmayın, helalden yana oy kullanın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Bolu mitinginde konuştu. AK Partiye güvenerek oy veren seçmenlere seslenen Kılıçdaroğlu, "Oylarınız ana sütü gibi helal.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Harama ortak olmayın, helalden yana oy kullanın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Bolu mitinginde konuştu. AK Partiye güvenerek oy veren seçmenlere seslenen Kılıçdaroğlu, "Oylarınız ana sütü gibi helal. Artık harama ortak olmayın helalden yana oy kullanın. Kul hakkı yiyenden değil yemeyenden yana kullanın." dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Bolu Belediye Meydanı'nda yaptığı konuşmada bütün mal varlığını kurduğu vakfa bağışlayarak yüzlerce eserin Bolu’ya kazandırılmasına vesile olan hayır sever işadamı merhum İzzet Baysalı örnek gösterdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurduğu vakıfla her iki vakfı kıyaslayan Kılıçdaroğlu, "Türkiye’de birleşmeye ihtiyacımız var. Halkın iktidarını kurmak için mücadele edeceğiz. Bugün hava çok güzel. Hava güzel olduğu için mutluyuz. Güneşimiz var. Havamız var. Toprağımız suyumuz var. Güzel insanlarımız var. Önümüzde Çin Setti gibi duran kirli bir siyaset var. Şimdi onu aşmak için sandığa gidip dersini vereceğiz . Diyorlar ki CHP iktidar olursa verilen yardımlar kesilecek. Niye keselim. Söz veriyorum yardımlar kesilmeyecek, yolsuzluk yapanlardan alacağım paradan daha fazla yardım yapacağım. Diyorlar ki Mehtap Başkan olursa bazılarının işine son verecekmiş. Biz kimsenin aşı ve ekmeği ile uğraşmayız. Herkesin alın teri ile ekmek kazanmasını savunuyoruz. Yılmaz hocamız Eskişehir’i Türkiye’nin önemli merkezi haline getirdi. İzzet Baysal’ı saygıyla anıyoruz. Bolu’yu Bolu yapan bir isim. Hayır işi nasıl yapılırmış Başçalan’a sesleniyorum. Hayır işi nasıl yapılır gel Bolu’ya gör. İzzet Baysal Allah Rahmet eylesin üniversite kurdu Bolu’ya adadı. Onu her zaman hayırla anacağız. O Başbakan’ın oğlunun kurduğu gibi bir vakıf kurmadı. Önce ihale verip sonra rüşvet toplamadı. Alın teri ile kazandığı bütün mal varlığını bağışladı. Bir güzellik yarattı. Eğer sen helal para nasıl kazanılırmış, millete nasıl hizmet yapılırmış öğrenmek istiyorsan geleceksin Bolu’ya İzzet Baysal’ı anacaksın adam gibi adam nasıl olurmuş göreceksin." ifadelerini kullandı.

"BALIK BAŞTAN KOKAR"

Bir siyasetçinin siyaset yaparken zenginleşmesinin halkın fakirleşmesi anlamı taşıdığını belirten CHP Lideri, "Diyorlar ki CHP gelirse istikrar bozulur. Bolu’nun vicdanına sesleniyorum. Benim oğlumun evinde bir milyar dolar asla olmayacak. Benim bakanlarımın oğlunun kızının yatak odalarında milyarlarca dolar olmayacak. Çiftçi alın terinin karşılığını alacak İki yıl içerisinde bütün üniversite öğrencileri yurtlarda kalacak. Esnaf kardeşlerim çalışıyor. Onlarım emekli aylığından yüzde on kesiliyor. Bizim iktidarımızda çalışan cezalandırılmaz. Bu uygulamaya son vereceğim. Bütün işverenlere sesleniyorum. Hangi görüşten olursanız olun asla partimize neden oy vermediniz diye suçlama yapıp vergi müfettişi göndermeyeceğim. Biz özgürlüğün güvencesiyiz. Devleti saydam hesap verir hale getireceğiz. Devlet sanayiciye esnafa zorluk çıkarmayacaktır. Ülkenin en temel sorunu kirli siyasettir. Bir siyasetçi siyaset yaparken zenginleşiyor sa halk fakirleşiyor dur. Balık baştan kokar baştaki hırsız ise alttaki de malı götürür." dedi.

"4 BAKAN VE BAŞÇALAN İŞARETİ"

Başbakan Erdoğan’ın yaptığı Rabia işareti için "İşaret dört bakan bir baş çalan anlamına geliyor” diyen Kılıçdaroğlu, AK Parti mit,nginde bir vatandaşın cüzdanını çaldırdığını ve korkusundan hırsız var diyemediğini anlattı. Kılıçdaroğlu, "Ne zamandan beri hırsız var demek suç oldu. Bilal Erdoğan’ın evinden bir milyar dolar çıktığı zaman. Siz izlediniz ses kayıtlarını. Sabahın sekizi Şeb-i aruz da Mevlana’nın hakka yürüdüğü gün. O gün operasyon yapıldı. Sekizi iki geçe oğluna telefon edip şu bakanların evinde arama yapılıyor diyor." açıklamasını yaptı.

İnternete sızan ses kayıtlarında geçen diyalogları hatırlatan CHP Lideri , "Hangi Başbakan’ın oğlunun evinde bir milyar dolar keş para olur ? Dünya tarihinde örneği yok bunun. Diyor ki “bu ses kayırları montaj” diyor. Bunu ispatlamak çok kolay. İletişim başkanlığı var. Başkanlığı çıkarsın ses kayıtlarını konuşma yapmadıysan gerçek ortaya çıkar. Oy veren yurttaşlara sesleniyorum. Bu başçalan size yalan söylüyor. Bolu ne kadar gerçek ise kayıtlar o kadar gerçek.” dedi.

"18 MART'TA MECLİSİ TOPLUYORUZ HESABINI SORACAĞIZ"

Bakanlarla ilgili yolsuzluk iddialarına değinen Kılıçdaroğlu, "Ayın 18’inde meclisi topluyoruz. Hesabını soracağız. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan rüşvet konusunda tam bir çağlayan. 52 milyon dolar götürmüş. Saat ile Umre hariç. 52 milyon doları bir arada gören Bolulu var mı? Eski İçişleri Bakanı on seferde on milyon dolar götürmüş. Bu konuşmalar mahkeme kararı bile alınmış dinlemeler. İstedikleri kadar montaj desinler. Yukarı da Allah var. Hükümet istifa eder mi? Adam olması lazım. Baş çalan adam mı? Adam bile değil. Utanma duygusu insana özgüdür. Ar damarı yok ki. Hakaret ediyor. Adam yerine koymadığım için ne söylerse söylesin. İstediği TV’de çıkalım tartışalım demiştim. Ama 17 Aralıktan sonra onunla aynı TV’ye çıkmam elini sıkmam ona başbakan demem. Onun yeni unvanı başçalan. Allah büyüktür. Eskişehir’de 'evlatlarıma helal lokma yedirmediğim halde' diyor. Allah söyletiyor. Allah’ın tuzağı vardır ve sen o tuzağa düştün. Egemen Bağış üç seferde bir buçuk milyon dolar götürmüş. Ona rüşveti beş yüz beş yüz göndermişler. Hepsinin hesabını soracağım. Bu ülkeye temiz siyaseti getireceğiz. Oylarınız ana sütü gibi helal artık harama ortak olmayın helalden yana oy kullanın. Kul hakkı yiyenden değil yemeyen den yana kullanın. Bunun için mücadele edeceğiz. Bolu tarihinde bir ilke imza atıp genç bir kadını belediye başkanı seçecektir." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar