Kılıçdaroğlu, Halk TV ödül gecesinde

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Özel Yetkili Mahkemelerin (ÖYM) verdiği kararların iptal edilip yargılamanın yeniden yapılması gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu, Halk TV ödül gecesinde

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Özel Yetkili Mahkemelerin (ÖYM) verdiği kararların iptal edilip yargılamanın yeniden yapılması gerektiğini söyledi. WOW İstanbul Airport Hotel’de gerçekleştirilen Halk TV Ödül Töreni’ne katılan CHP lideri, çıkışta gazetecilerin uzun tutukluluk süreleriyle ilgili sorularını cevaplandırdı.

“Anayasa Mahkemesi 10 yıllık süreyi uzun bulup, iptal etmişti. 7.5 yıla çekmeleri bir aşama ama bence süreyi uzatmak veya süreyi kısaltmanın çok daha ötesinde, özel yetkili mahkemelerin verdiği kararların mutlaka yeniden gündeme getirilmesi gerekiyor.” diyen Kılıçdaroğlu, bu mahkemelerin verdiği kararların iptal edilip, yargılamanın yeniden yapılması gerekliliğine değindi.

Asıl üzerinde durulması gereken noktanın bu olduğunun altını çizen Kılçdaroğlu; “Bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi olarak bir yasa teklifi verdik. AKP de bu mahkemelerde verilen kararların haksız olduğunu söylüyor, eğer samimiyse AKP, teklifi kabul eder yasalaştırırız ve bu davalar yeniden görüşülmüş olur. Asıl çözülmesi gereken soru bu.”

HALK TV ÖDÜLLERİ DAĞITILDI

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Şişli Belediye Başkanı ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül’le aynı masada yer aldığı gecede ödül alan isimlerden Müjdat Gezen, ödülü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ithaf etti. Gezen; “Ödülümü Sayın Başbakan’a ithaf etmek istiyorum. Eğer o olmasaydı Gezi olayları olmayacaktı, Gezi olayları olmasaydı Halk TV bu kadar patlamayacaktı, Halk TV patlamasaydı ben orada olmayacaktım. Sana sonsuz teşekkürler.” şeklindeki konuşmasının ardından ödülünü aldı.

Duman Grubu’na ödülünü takdim eden Kemal Kılıçdaroğlu, sanatın gücünü ortaya koymak amacıyla, Üç Silahşörler kitabının yazarı Alexandre Dumas’la ilgili bir anekdotu aktardı. Sanatı ve sanatçıyı yüceltmenin her aydının, her yurttaşın, her bireyin mutlak görevi olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu; Halk TV’nin Gezi olaylarında yaptığı yayınlarla ilgili olarak da; “24 kişi, 24 yiğit insan Türkiye’nin gündemini değiştirdiler. 24 kişi, doğru dürüst yemek yemeden, doğru dürüst uyumadan yayın yaptılar. Sadece Türkiye’ye değil, dünyaya seslerini duyurdular. Yankılarını bütün dünya duydu. O nedenle bu gece, en çok, onları kutlamamız gereken gece.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar