Kılıçdaroğlu: Gazeteciyi sınır dışı eden siyaset, korkaktır (2)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Today's Zaman Muhabiri Mahir Zeynalov'un sınır dışı edilmesini 'korkaklık' olarak niteledi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Gazeteciyi sınır dışı eden siyaset, korkaktır (2)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Today's Zaman Muhabiri Mahir Zeynalov'un sınır dışı edilmesini 'korkaklık' olarak niteledi. Kılıçdaroğlu, "Başbakan’ın beğenmediği bir twit yüzünden o gazeteci sınır dışı ediliyorsa, bu o gazetecinin cesur olduğunu, onu yurt dışına çıkaran siyasetin de korkak olduğunu gösterir.” dedi.

YARSAV'ın düzenlediği panele katılan Kemal Kılıçdaroğlu, Today's Zaman Muhabiri Mahir Zeynalov'un Başbakan Erdoğan'ı eleştiren twit nedeniyle sınır dışı edilmesini değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, “Bir politikacının en çok eleştirilmeye ihtiyacı vardır, pohpohlanmaya değil. Eleştiriden ders almayan bir yönetici, ülkeyi sağlıklı yönetemez. Medya, sorularını halk adına sorar, sokaktaki yurttaşın ‘şu sorunun sorulması gerekir’ diye düşündüğü bir soruyu medya sorar. Medya çalışanları çıkar peşinde değildir. Onlar halkın çıkarlarını savunurlar. Demokrasiyi savunurlar, özgürlüğü savunurlar. Rahat haber yapmayı savunurlar.” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sayın Başbakan’ın beğenmediği bir twit yüzünden eğer bir gazeteci ülkeden çıkarılıyorsa, bu o gazetecinin cesur olduğunu gösterir. Onu yurt dışına çıkaran siyasetin de korkak olduğunu gösterir. Ufak bir eleştiriye tahammül edemeyip onu yurt dışına gönderdiğiniz aman oradan twit atmayacak mı? Yine atacak, insanlar okumayacak mı? Yine okuyacaklar. Gazeteciyi hapse atsanız da sorun çözülmez, yurt dışına gönderseniz de sorun çözülmez. Sorun önce insanların kafasında çözülecek. ‘Ben demokrasiyi savunuyorum’ diyecek bir ülkenin başbakanı, ‘ben özgürlüğü savunuyorum’ diyecek bir ülkenin başbakanı. ‘Ben her türlü düşüncenin özgürce dile getirildiği bir ülkenin başbakanıyım’ demeli bir başbakan. ‘Ben kısıtlamaları baskıları getireceğim, anket sonuçlarına müdahale edeceğim. Gazetecileri yurt dışına göndereceğim, haber yapan televizyon kanallarına müdahale edeceğim. Kendi yandaşım televizyonları oluşturacağım. Ortak havuz oluşturacağım. İş adamlarına önce ihale vereceğim. Sonra onlara salma salacağım ve kendime uygun bir medya ordusu oluşturacağım.’ Bu olmaz.”
CİHAN

Yorumlar