Kılıçdaroğlu: Erdoğan, toplumu bölerek iktidarını sürdürmek istiyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Feshane'de katıldığı Ordu Günleri'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı sert sözlerle eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Bütün yurttaşlarımızı bir konuda uyarmak istiyorum; tuzağa düşmesinler. Çok üzülerek...

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Erdoğan, toplumu bölerek iktidarını sürdürmek istiyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Feshane'de katıldığı Ordu Günleri'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı sert sözlerle eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Bütün yurttaşlarımızı bir konuda uyarmak istiyorum; tuzağa düşmesinler. Çok üzülerek söylüyorum ama bunu söylemek durumundayım. Erdoğan, toplumu bölerek iktidarını sürdürmek istiyor." dedi.

Feshane'de gazetecilere açıklamalarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, bugün meydana gelen depremde can kaybı olmamasını dilediğini söyledi. Soma'da çok sayıda Ordulu madenci bulunduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Ölen 301 insanımızın arısında 4 de Ordulu var, Ordulular Derneği var. Sayıları 500'ü aşkın Ordulu madenci var Soma'da çalışan." dedi.

Soma faciasının ardından Okmeydanı'nda yaşanan olayların meydana geldiğini anlatan Kılıçdaroğlu, "O üzüntüyü hala üzerimizden atmış değiliz. Ardından da Okmeydanı'nda meydana gelen olaylar, iki insanımızın hayatın kaybetmesi. Polisin uyguladığı şiddet, Başbakan'ın üslubu. Toplumda derin endişeler yaratıyor. Oysa siyasetçilerin temel görevi; toplumu endişeye sürüklemek değil, geleceği hazırlamaktır. Umut vermek olmalı. Eğer böyle bir sorumluluk üstlenebilirsek hepimiz görevimizi yapmış olacağız. Bütün yurttaşlarımızı bir konuda uyarmak istiyorum; tuzağa düşmesinler. Çok üzülerek söylüyorum ama bunu söylemek durumundayım. Erdoğan, toplumu bölerek iktidarını sürdürmek istiyor. Toplum bölünmesin, ayrışmasın, kavga etmesin. Provokasyonlar yapılabilir, yapılıyor, insanlar ölüyor, kurşunlar sıkılıyor, bütün bunları dikkate alarak hepimizin sorumlu davranması gerekiyor. Erdoğan, adeta kendisini ülkeyi bölmeye adamış bir Başbakan konumunda. Kullandığı dil, üslup, ifadeler gerçekten de son derece rahatsız edici, bundan hepimizin kaçınması gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

'PROVOKASYONLARA KARŞI DİKKATLİ OLUNMALI'

Provokasyonlara karşı dikkatli olunması uyarısında da bulunan Kılıçdaroğlu, "Provokasyondan söz ettim. Bütün yurttaşlarımın dikkatini çektim. Kim olursa olsun elinde silah kabul edilemez. Şiddet, insanlar ölüyor kabul edilemez. Bu konuda özellikle hükümetin sorumlu davranması gerekiyor. Başbakanın sorumlu davranması lazım, ölen insanları bizden sizden diye ayrılmaması lazım. Bu ülkenin her insanı değerlidir. Kimliği inancı ne olursa olsun, her insan değerlidir. Hepimiz bu değerler üzerinde özellikle siyaset yapmamaya özen göstermeli, dikkat etmeliyiz. Eğer insanları ayrıştırırsak bu doğru değil. Ölen öldü, evet öldü. Ölenlerimizi anmalı mıyız? Evet anmalıyız. Neden? Çünkü geçmişten ders almak için, aynı hatalara düşmemek için anmalıyız. Kurşun sıkarak, insanları öldürerek eğer provokasyon yapılıyorsa hepimiz bunlara karşı ortak tavır sergilemeliyiz." dedi.

Yılmaz Büyükerşen'in Cumhurbaşkanlığı adaylığı iddiasıyla ilgili bir soruya cevap veren Kılıçdaroğlu, "Hayır, ben de haberi okudum, öyle haberdar oldum. Onun dışında özel bir araştırmamız yok. Cumhurbaşkanlığı farklı bir şey, halk istedikten sonra bir adayı onun şurayı kazanacak şurayı kaybedecek gibi bir beklentiyle öyle bir karar almak doğru değil. Cumhurbaşkanlığı ile ilgili, "Sizin adayınız ne zaman belli olacak?" yönündeki soruyu da cevaplayan Kılıçdaroğlu, "Süreç kendi içinde işliyor, sivil toplumdan, meslek kuruluşlarından görüş alıyoruz. Nasıl bir cumhurbaşkanı profili isteniyor, onları öğrenmek istiyoruz. Ondan sonra kendi adayımızı elbette belirleyeceğiz." cevabını verdi.

CİHAN

Yorumlar