Kılıçdaroğlu: En büyük endişem Suriye’ye girişin alt yapısının oluşturulması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)’nin düşürdüğü Suriye’ye ait savaş uçağına ilişkin, " Genelkurmay’ın açıklamasından önce, Başbakanlık koltuğunda oturan kişinin miting meydanlarında bunu dillendirmesi son derece sakıncal.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: En büyük endişem Suriye’ye girişin alt yapısının oluşturulması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)’nin düşürdüğü Suriye’ye ait savaş uçağına ilişkin, " Genelkurmay’ın açıklamasından önce, Başbakanlık koltuğunda oturan kişinin miting meydanlarında bunu dillendirmesi son derece sakıncalı. Buradan kimse kendisine zafer çıkarmasın. En büyük endişem Ordu'nun Suriye’ye girişinin alt yapısının oluşturulmasıdır. Bu konuda defalarca uyarı yaptım. Özellikle Genelkurmay Başkanı'nı uyarıyorum. Bir hırsızdan kahraman çıkmaz. Ülkeyi tehlikeli sularda yürütmek istiyor." dedi.

Kılıçdaroğlu, Kırıkkale’de yaptığı mitingin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, “Suriye uçağının düşürülmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Kılıçdaroğlu, "Ordunun yaptığı operasyonu saygı ile karşılamamız gerekir. Ama burada temel soru şu: Genelkurmay’ın açıklamasından önce, Başbakanlık koltuğunda oturan kişinin miting meydanlarında bunu dillendirmesi son derece sakıncalı. Buradan kimse kendisine zafer çıkarmasın. Olmamalıdır da. En büyük endişem: Ordu'nun Suriye’ye girişinin alt yapısının oluşturulmasıdır. Bu konuda defalarca uyarı yaptım. Özellikle Genelkurmay Başkanını uyarıyorum. Ucuz işlerin içine girmesin. Suriye bizim için bir tehdit değildir. Suriye’nin bizim için tehdit olmadığını herkes biliyor. Ama böyle, miting meydanlarında kahramanlık satmakta doğru değildir. Bir başbakana yakışmaz. Hele hele bir hırsızdan kahraman çıkmaz. Ülkeyi tehlikeli sularda yürütmek istiyor. Oraları götürmek istiyor. Bu doğru bir uygulama değil. Gelecek açısından da büyük riskler taşıyan uygulamanın önü açılabilir." diye cevap verdi.

"CUMHURBAŞKANI, ‘VERİLMEYECEK HESABIM YOKTUR’ DEMEK İSTİYOR"

Başbakan Erdoğan’ın ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül arasında yaşanan dinleme polemiğinin sorulması üzerine de CHP lideri Kılıçdaroğlu, şu açıklamaları yaptı: "Cumhurbaşkanı diyor ki, oğluma telefon edip, 'Oğlum evde kaç milyon Euro kaldı. Paraları sıfırladınız mı?, gibi bir konuşma olmadı, benim yaptığım tüm işler devletin işleri ile ilgilidir.’ diyor. Dolayısıyla Erdoğan’ın yaptığı o konuşmanın bir anlamda doğru olduğunu da Sayın Cumhurbaşkanı kabul ediyor. ‘Benim yaptığım telefon konuşmalarından verilmeyecek hesabım yoktur. Dolayısıyla, benim dinlenip dinlenmememin bu bağlamda önemli değildir.’ demek istiyor."
CİHAN

Yorumlar