Kılıçdaroğlu: Dikkat edin Recep’in eli cebinizde olabilir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Büyükçekmece’de düzenlenen mitingte konuşurken bir pankartı göstererek vatandaşları uyardı.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Dikkat edin Recep’in eli cebinizde olabilir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Büyükçekmece’de düzenlenen mitingte konuşurken bir pankartı göstererek vatandaşları uyardı. Başbakan Erdoğan’a yüklenmeye devam eden Kılıçdaroğlu, “Bakınız bir arkadaşımız küçük bir kağıda yazmış hırsız var diye. Ceplerinize dikkat edin. Recep’in eli her zaman cebinizde olabilir. Üç kez iktidar oldular. Halk dedi ki madem ki bunlar yolsuzlukla mücadele edecek, madem yoksullukla mücadele edecek, madem ki yasaklarla mücadele edecekler oyumuzu verelim dediler. Sonra birisi çıktı dedi ki şimdi benim ustalık dönemim başlıyor. Biz de dedik ki herhalde güzel şeyler yapacak. Meğer adamın ustalığı hırsızlıkmış.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, seçim mitinglerine İstanbul’da devam ediyor. Büyükçekmece’de halka seslenen Kılıçdaroğlu, “Bazen diyorlar ki efendim CHP ne yapar. Hiç kimse unutmasın. İlk metronun kazmasını vuran parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bu memlekete metroyu getiren parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bu ülkeye tercihli yolu getiren parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Tanzim satış mağazalarını ilk kez kuran parti, halk ekmek fabrikalarını kuran parti, kentsel dönüşümü vatandaşları varoşlara sürmeden gerçekleştiren parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir.” diye konuştu.

Konuşması Başbakan Kemal sloganlarıyla kesilen Kılıçdaroğlu, farklı illerde yapılan metro maliyetlerini dile getirerek şöyle devam etti: “Biz de metro yapıyoruz. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin belediye başkanları da metro yapıyor. İzmir’de metronun kilometresini 60 milyon liraya yapıyorlar. Ankara’da 100, İstanbul’da 150 milyon lira. Aradaki farka bakın.”

Konuşması, ‘Her yer rüşvet her yer yolsuzluk’ sloganlarıyla kesilen Kılıçdaroğlu, “Bakınız bir arkadaşımız küçük bir kağıda yazmış hırsız var diye. Ceplerinize dikkat edin. Recep’in eli her zaman cebinizde olabilir. Üç kez iktidar oldular. Halk dedi ki madem ki bunlar yolsuzlukla mücadele edecekler. Oyumuzu verelim. Madem yoksullukla mücadele edeceğiz dediler oyumuzu verelim. Madem yasaklarla mücadele edeceğiz dediler, oyumuzu verelim. Verdiler oylarını. Sonra birisi çıktı dedi ki şimdi benim ustalık dönemim başlıyor. Biz de dedik ki herhalde güzel şeyler yapacak. Meğer adamın ustalığı hırsızlıkmış. Ne bileyim böyle bir ustalık olduğunu.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin bu yükü çekemeyeceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, “Halk bu yükü çekemez. Demokrasi bu yükü çekemez. Özgürlükler bu yükü çekemez. Türkiye Cumhuriyeti'ni, onurlu bir devleti şaibeli bir kişi yönetemez. Artık koltuktan izzeti ikbal ile çekilmesi lazım. Çekilmediği taktirde halkıma sesleniyorum. Demokrasi ve özgürlükler adına kul hakkı yiyenlere hesap sormak için mücadele adına hep beraber ayın 30’unda sandığa gideceğiz. Haramilerin iktidarını alaşağı edeceğiz.“ diye seslendi.

Konuşmasının ardından karanfil dağıtan Kılıçdaroğlu, buradan Beylikdüzü’ne geçti.
CİHAN

Yorumlar