Kılıçdaroğlu'dan OHAL çarpıtması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bütün darbelerden sonra ilan edilen sıkıyönetimleri çarpıtarak, OHAL ilan edildiğini iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'dan OHAL çarpıtması
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, darbecilerin tasfiye edilmesi için MGK ve Bakanlar Kurulu tarafından çıkarılan OHAL kararına karçı çıkarak ilginç bir çarpıtmada bulundu. Kılıçdaroğlu, bütün darbelerden sonra askeri yönetimler tarafından edilen ve askerin yönetimi eline aldığı 'sıkıyönetim'leri çarpıtarak OHAL ilan edildiğini savundu. 

NTV televizyonunda konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, OHAL ile sıkıyönetimin aynı şey olmadığını bildiği halde, bilinçli bir şekilde çarpıtma yaparak, "Bütün darbelerden sonra OHAL ilan edilmişti. 60'tan da 71'den de 80 darbesinden sonra da OHAL ilan edilmiştir" dedi. 

OHAL İLE SIKIYÖNETİM FARKI

TBMM tarafından dün onaylanan OHAL ile Kılıçdaroğlu'nun sözünü ettiği sıkıyönetim arasında büyük farklar bulunuyor. OHAL, sadece kamu düzeninin bozulması halinde yeniden düzene sokulması için hükümete Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çıkarma yetkisi veren ve bu KHK'lara karşı yargı yolunu kapatan bir sistemdir. Sıkıyönetim ise tamamen askerin yönetimi eline aldığı yönetim sistemidir. 

Yorumlar

Baris BOP projesi tikir tikir calisiyor bütün bunlari yapan ABD ve erdogandir.