Kılıçdaroğlu'dan adaylık açıklaması

Erken seçim kararından sonra aday olup olmayacağı en çok merak edilen isimler arasında yer alan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ilk kez bugün konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu açıklamasında, kendi adaylığının henüz kesin olmadığını, parti organlarının buna karar vereceğini söyledi. İttifak konusunda da sorular sorulan Kılıçdaroğlu, diğer partilerin liderleriyle bir araya gelerek konuyu görüşeceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'dan adaylık açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Partimizin bir özelliği var; Cumhurbaşkanı adaylarını ben değil parti meclisimiz, yetkili organlarımız belirler. Dolayısıyla biz önümüzdeki günlerde parti meclisimizi toplayacağız, adayımızı böylece belirlemiş olacağız." dedi. Kılıçdaroğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını cevapladı. "Erken seçim kararı alındı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, haziran ayının güzel bir ay olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, haziranın aydınlık bir ay olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: "Karanlığın az ama aydınlığın en fazla olduğu ay, haziran ayı. Haziran ayında ağaçlar çiçeğe durur. Haziran aynı zamanda kirazların bol olduğu bir aydır. Hepimize iyi haziranlar diliyorum. Bunu da ifade edeyim. Haziranın bir başka özelliği; haziran, iyilerin galip geldiği ama kötülerin yenildiği bir aydır. Biz haziranı böyle görüyoruz. Hepimiz haziran için mücadele edeceğiz; bu ülkeye demokrasiyi, bu ülkeye huzuru, bu ülkeye kardeşliği, bu ülkeye barışı getirmek için."

Ülkenin gerilimden acılar çektiğini herkesin bildiğini savunan Kılıçdaroğlu, "Herkes evinde televizyon izlemekten bile neredeyse korkuyor ama haziranda söz veriyorum; bu ülkeye huzur gelecek, barış gelecek, ağaçlar gerçek anlamda çiçek açacak ve hepimiz huzur içinde evimizde oturacağız. Demokrasiyi getireceğiz, Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracağız.

Benim adaylığıma gelince, partimizin bir özelliği var; Cumhurbaşkanı adaylarını ben değil parti meclisimiz, yetkili organlarımız belirler. Dolayısıyla biz önümüzdeki günlerde parti meclisimizi toplayacağız, adayımızı böylece belirlemiş olacağız." ifadelerini kullandı. "Hepinize iyi haziranlar diliyorum" diyen Kılıçdaroğlu, soru üzerine diğer parti liderleriyle de görüşeceklerini ve bu çerçevede bir karar alacaklarını söyledi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Kim demokrasiden yanaysa, kim tek adam rejimine karşıysa, kim Türkiye'de demokrasi olsun, huzur olsun, insanlar düşüncelerini özgürce ifade etsin diyorlarsa herkesi haziran ayında bekliyoruz." dedi.

Yorumlar