Kılıçdaroğlu Da Gazetecileri Arıyor İddiası

Ak Parti'nin aynı zamanda Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Menderes Türel, Yörük Sanayici ve İşadamları Derneği'nin düzenlediği kahvaltıya katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu Da Gazetecileri Arıyor İddiası

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, basın yayın organları üzerinde baskı iddialarına "Sayın Kılıçdaroğlu'nun da birçok gazetenin yöneticisiyle 'Bu haberi niye koydunuz, bu haberi niye koymuyorsunuz' noktasında sohbetler ettiğini, görüşmeler yaptığını biliyorum. Bunu gazete yöneticisi arkadaşlarımız bana söylüyor" dedi.

Ak Parti'nin aynı zamanda Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Menderes Türel, Yörük Sanayici ve İşadamları Derneği'nin düzenlediği kahvaltıya katıldı. Burada soruları yanıtlayan Türel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Habertürk Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Saraç'la telefon konuşmaları üzerinden şekillenen basın üzerinde baskı iddialarını değerlendirdi. 

Türkiye'de basın özgürlüğünün olduğunu, Sözcü ve Taraf gazetelerinin yayınlarının bu noktada kayda değer olduğunu belirten Türel, şunları söyledi:"

Siyasi parti üyesi, bırakın genel başkan düzeyinde, belediye başkanı milletvekili, bakan olabilir. Gazete yöneticileriyle, her partiye mensup CHP'li MHP'li herkes için söylüyorum, her zaman görüş alışverişinde bulunurlar. Bugün bir gazete yöneticisine 'Bunu yazın, bunu yazmayın' noktasında bir görüşü bütün siyasi parti temsilcileri ve genel başkanları söyler, söylemiştir. Bunda hiçbir beis yoktur. Bu basına baskı değildir." 

Antalya'da Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın'ın da birçok yerel gazete yöneticisiyle 'Bunu yazın, bunu yazmayın' noktasında görüş paylaştığını bildiğini aktaran Türel, "Bu baskı mıdır? Gazeteci dinler dinlemez, kendi takdiri. Bu kanaattir, bu kanaat belirtilir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun da birçok gazetenin yöneticisiyle 'Bu haberi niye koydunuz, bu haberi niye koymuyorsunuz' noktasında sohbetler ettiğini, görüşmeler yaptığını biliyorum. Bunu gazete yöneticisi arkadaşlarımız bana söylüyor. 'Kılıçdaroğlu aradı, ya bu haberi keşke kullanmasaydın' dedi, diyorlar. Aynı şey Bahçeli için de geçerli. Tek taraflı bazı şeyleri değerlendirmeyelim" diye konuştu.

Yorumlar