Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanlığı koltuğuna ahlaklı biri otursun

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı koltuğuna ahlaklı birisinin oturması gerektiğini söyledi. Kılıçdaoğlu beraberindeki CHP'li milletvekilleri Şafak Payev, Gürsel Tekin, Tolga Çandar, Ömer Suha...

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanlığı koltuğuna ahlaklı biri otursun

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı koltuğuna ahlaklı birisinin oturması gerektiğini söyledi.

Kılıçdaoğlu beraberindeki CHP'li milletvekilleri Şafak Payev, Gürsel Tekin, Tolga Çandar, Ömer Suha Aldan, Aydın Ayaydın, Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği iftar yemeğine katıldı. İftarın ardından Kılıçdaroğlu, vatandaşlarla bire bir ilgilenerek, hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra vatandaşlara hitap eden Kılıçdaoğlu, 10 Ağustos tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek istedi. Cumhurbaşkanın özelliklerinden bahseden Kılıçdaroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı koltuğuna ahlaklı bir adam otursun. Adaletli bir adam otursun. Adaleti savunsun, ahlakı savunsun, kul hakkı yememeyi savunsun, doğrulu ve adaleti her ortamda dile getirdik. Bunun için dedik ki; olursa bunu ancak Ekmeleddin bey yapar." dedi.

Kılıçdaroğlu, Anadolu topraklarının çok bereketli olduğunu belirterek, "Bu topraklarda Mevlanalar yetişti. Bu topraklarda Karacaoğlunlar yetişti. Bu topraklarda Dadaloğlu yetişti. Bu topraklarda Hacı Bektaş-ı Veliler yetişti. Bu topraklarda Gülbabalar yetişti. Bu topraklar bereketli topraklar. Bu topraklarda hümanizma vardır, insan sevgisi vardır. Ne ekersen onu biçersin. Gelin bu sefer 10 Ağustosta bu bereketli topraklara huzuru ekelim, barışı ekelim, birliği ekelim, dirliği ekelim ve Ekmeleddin İhsanoğlu'nu seçelim." diye konuştu.

Ekmeddin İhsanoğlu'nun devletin imkânlarından faydalanmadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Birisi devletin bütün imkânlarını kullanıyor. Uçağını, helikopterini, arabasını, valisi, polisini ve kaymakamını kullanıyor ben Cumhurbaşkanı olacağım diyerek. İhsanoğlu, Evliya Celebi gibi sade ve düzgün birisi. Ne korumaları, ne polisleri, ne uçakları, ne taksileri hiç bir şeyi yok. Onun tek güvencesi Türkiye Cumhuriyetinin saygın yurttaşlarıdır. O size güveniyor, o size inanıyor. Birileri yüz milyonlar vermiş hiç umurunda değil. 'Bir vatandaşımın bana vereceği katkı dünyanın en büyük katkısıdır' diyor. Ekmeleddin bey sen de bizim için çok değerlisin, seni seviyoruz, sana inanıyoruz, sana güveniyoruz." şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından Muğla'dan ayrıldı. CİHAN

Yorumlar