Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanı sabah akşam konuşmaz

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşları ve özellikle gençleri cumhurbaşkanlığı seçiminde sandığa çağırdı. Cumhurbaşkanının her yurttaşa eşit mesafede olması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu,...

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanı sabah akşam konuşmaz

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşları ve özellikle gençleri cumhurbaşkanlığı seçiminde sandığa çağırdı.

Cumhurbaşkanının her yurttaşa eşit mesafede olması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bütün siyasal partilere eşit mesafede olmalı. Cumhurbaşkanı bilge birisi olmalı. Oturduğu koltuğu doldurmalı. Cumhurbaşkanı sabah akşam konuşmamalı. Cumhurbaşkanı az ve öz konuşur. Cumhurbaşkanı sıcak siyasetin içinde olmaz.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Beylikdüzü Belediye’sinin Gürpınar sahilinde düzenlediği konsere katıldı. Konser öncesinde vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, gençleri işaret ederek, “Gençler, bu ülkenin gençleri. Benim umudum sizlersiniz. Gençler görevlerini yapacaklar, Türkiye’yi çağdaş uygarlığa ulaştıracaklar. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandığa gidecekler. Mustafa Kemal’in koltuğuna oturacak olan yiğidi seçecekler. Sandığa giderken şunu düşünün, nasıl bir cumhurbaşkanı seçmeliyiz? Cumhurbaşkanı geçmişiyle temiz olmalı, ayna gibi olmalı, duru olmalı, verilmeyecek hiç bir hesabı olmamalı. Cumhurbaşkanı alçak gönüllü olmalı. Cumhurbaşkanı her yurttaşa eşit mesafede olmalı. Tarafsız olmalı. Bütün siyasal partilere eşit mesafede olmalı. Cumhurbaşkanı bilge birisi olmalı. Oturduğu koltuğu doldurmalı. Cumhurbaşkanı sabah akşam konuşmamalı. Cumhurbaşkanı az ve öz konuşur. Cumhurbaşkanı sıcak siyasetin içinde olmaz. Siyaset mecliste yapılır. Siyasetin dışında bir makamdır. Her yurttaş cumhurbaşkanlığı makamına saygı duyar. Temiz Ahlaklı birisinin Cumhurbaşkanı olması gerekiyor.” diye konuştu.

Herkesi sandığa çağıran Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Sandığa gideceğiz, oyumuzu kullanacağız. Yakınlarınız tatildeyse onlara da haber verin. Vatandaşlık görevimizi yapacağız. Söz mü? Cumhurbaşkanı olacak kişinin kul hakkı yememesi lazım. Ahlaklı olması, temiz olması lazım. Geçmişinin temiz olması lazım. Anayasa’da cumhurbaşkanı tarafsız olacak, şöyle olacak böyle olacak yazar. Ahlaklı olacak diye yazmaz. Çünkü zaten öyle olması lazım.”

Anadolu toprakları bereketli olduğunu ifade eden CHP lideri, “Gelin Anadolu topraklarında barışı, huzuru, özgürlüğü, güzelliği ekelim. Ekelim ve Ekmeleddin’i bulalım Anadolu topraklarında. Oyumuzu kullanırken bilerek ve bilinçli kullanacağız. Biz bir ülkeye başbakan seçmiyoruz. Bir Cumhuriyet Halk Partili, bir Milliyetçi Hareket Partili, bir başka partiden birisini seçmiyoruz, önermiyoruz. Toplumun hiçbir kesimi için negatif söylemi olmayan bir bilge kişiyi, Türkiye’yi onurla temsil etmiş biri. Onun adı Ekmeleddin İhsanoğlu.” ifadelerini kullandı.

Konser alanındaki gençlere seslenen Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Ülkenin sorunlarıyla ilgilenin. Siyasetçiyi ölçün ve tartın. Siyasetçi halkına yalan söylememeli. Siyaset zenginleşme aracı değildir. Ben siyasetçi olacağım köşeyi döneceğim mantığı olmaz. Siyasette halkın sorunları çözülür. Siyasetçi yurttaşları arasında ayrım yapmaz.”

Kılıçdaroğlu, konuşmasından sonra platformdan inerek vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

CİHAN

Yorumlar