Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanı olacak kişi, huzurlu bir Türkiye’yi arzu etmeli

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’nu (TÜRKONFED) ziyaretinde istedikleri cumhurbaşkanının özelliklerini sıraladı. Kılıçdaroğlu, “Huzurlu, güçlü, saygın...

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanı olacak kişi, huzurlu bir Türkiye’yi arzu etmeli

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’nu (TÜRKONFED) ziyaretinde istedikleri cumhurbaşkanının özelliklerini sıraladı. Kılıçdaroğlu, “Huzurlu, güçlü, saygın bir Türkiye istiyoruz. Cumhurbaşkanı makamına oturacak kişinin de saygın, huzurlu bir Türkiye’yi arzu eden, içeride ve dışarıda barışı özleyen, huzuru özleyen bir kişi olmasını istiyoruz.” dedi. TÜRKONFED Başkanı Süleyman Onatça ise Türkiye bir çok insanın kalbinin kırık olduğunu belirterek, kırık kalpleri birleştirecek bir cumhurbaşkanı istediklerini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayının nasıl olması yönünde görüşmelerine devam ediyor. Bu kapsamda TÜRKONFED'i de ziyaret etti. Konfederasyon Başkanı Süleyman Onatça ile basına kapalı kısa bir görüşme yapan Kılıçdaroğlu, çıkışta gazetecilere açıklama yaptı. TÜRKONFED’in, iş dünyasının yaygın kuruluşlarından biri olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Oldukça geniş bir tabanı var. Sayın Başkan, ziyaretimiz öncesi kendisine bağlı kuruluşlara bir yazı yazarak nasıl bir cumhurbaşkanı arzuları var bildirilmesini istemişler. Bize yazılı bir doküman da verdiler. Son derece güzel bir çalışma. Biz de adayımızı belirlerken TÜRKONFED’in de taleplerini büyük ölçüde dikkate alacağız. Aslında ortak aklı egemen kılmaya çalışıyoruz. Huzurlu, güçlü, saygın bir Türkiye istiyoruz. Cumhurbaşkanı makamına oturacak kişinin de saygın, huzurlu bir Türkiye’yi arzu eden, içerde ve dışarıda barışı özleyen, huzuru özleyen bir kişi olmasını istiyoruz. Bu çalışmalarımızı önümüzdeki süreç içerisinde netleştireceğiz. Çok değişik kuruluşlardan anketler geliyor biz de alıyoruz ve yararlanıyoruz.” diye konuştu.

TÜRKONFED Başkanı Süleyman Onatça, kırık kalpleri birleştiren bir cumhurbaşkanı istediklerine dikkat çekerek şöyle konuştu: “Sayın Kılıçdaroğlu, merkezimizi ziyaret etti. Ziyaretinin sebebi nasıl bir cumhurbaşkanı olmalı konusundaydı. Fikir alış verişinde bulunduk. Kendisine beklediğimiz cumhurbaşkanı konusunu arz ettim. Bize bağlı 21 federasyon 151 dernekteki bütün arkadaşlarımız ve 11 bin iş insanına biz Sayın Genel Başkan’ın gelip bizi ziyaret edeceğini ve nasıl bir cumhurbaşkanı istediklerini soracaklarını bekliyordum. Gelen cevapları süzgeçten geçirerek sunduk. Değerlendirmemizle bir ana başlık çıktı. Bu ülkede bir çok insanın kalbi kırık. Biz öyle bir cumhurbaşkanı istiyoruz ki gelen cumhurbaşkanı bu kırık kalbi birleştirsin. Türkiye'de gazetecilerin de iş adamlarının da kalbi kırık. Bu kırık kalpleri toparlayacak birleştirecek bir cumhurbaşkanına ihtiyacımız var diye ana başlık koyduk. Bugünün anısına da böyle kırık kalp koyduk ve bunun önünde poz vereceğiz.”

CİHAN

Yorumlar