Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanı Her Şeye Maydanoz Olmaz

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın Süleyman Şah operasyonunu savunmasıyla ilgili; 'Bir cumhurbaşkanı her şeye maydanoz olmaz' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanı Her Şeye Maydanoz Olmaz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Süleyman Şah operasyonuyla ilgili söylediği sözleri değerlendirerek, 'Halkın sözünü kullanımı zorundayım, bir cumhurbaşkanı her şeye maydanoz olmaz. Kusura bakmasın. Cumhurbaşkanı ise olduğu koltuk neyi gerektiriyorsa, onu yapsın.' dedi.

'KALKIYOR, HÜKÜMETİ SAVUNUYOR'

CHP önderi Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Yenimahalle'de esnafı ziyaret etti, sorunlarını dinledi. Bir kıraathaneye çay içmek için oturan Kılıçdaroğlu matbuat mensuplarının sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Süleyman Şah operasyonuyla ilgili söylediği sözleri değerlendiren Kılıçdaroğlu, 'Halkın sözünü kullanımı zorundayım, bir cumhurbaşkanı her şeye maydanoz olmaz. Kusura bakmasın. Cumhurbaşkanı ise olduğu koltuk neyi gerektiriyorsa onu yapsın. Süleyman Şah operasyonunu savunmak, kalkıyor hükümeti savunuyor. Oradan kaçtılar mı, kaçmadılar mı? Kaçtılar, yurt toprağını terk ettiler mi, etmediler mi? Ettiler. Süleyman Şah türbesini imha ettiler. Oraya nereden geçtiler? Kobani'den geçtiler. Dün gazetelerde fotoğraflar vardı. Nasıl gittiklerini hepimiz gözlerimizle gördük. Başbakan ayrı telden çalıyor, cumhurbaşkanı ayrı telden çalıyor. Kim doğruyu söylüyor?' ifadelerini kullandı.

'BÜYÜKELÇİLİĞİMİZE SALDIRININ YAPILMASINI KABUL ETMİYORUZ, DOĞRU BULMUYORUZ'

Afganistan'ın başkenti Kabil'de, Türkiye Büyükelçiliği ile taraf yana bulunan İran Büyükelçiliği önünde bomba yüklü vasıta ile gerçekleştirilen saldırının sorulması üstüne Kılıçdaroğlu, 'Sabah yalnızca birtakım ön bilgiler verildi, telefonla. Biz büyükelçiliğimize saldırının yapılmasını kabul etmiyoruz ve doğru bulmuyoruz. Bugün ardında hangi güçler var, bunu takip ediyoruz. Ortada bir gerçek var.' diye konuştu.

'MEDYA ÖZGÜR DEĞİLSE, HALK DA ÖZGÜR DEĞİLDİR'

Türkiye'nin izlediği hariç politikanın çöktüğünü anlatım eden Kılıçdaroğlu, 'Bu hariç siyaset Türkiye'yi dünyada yalnızlaştırdı. Eğer bir ülkenin başbakanı Batı'da gazetelerde, medyada alay konusu oluyorsa bundan millet şekilde bizim onurumuz rencide oluyor. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa Türkiye dünyadan bu boyutta dışlanıyor. Gönül isterdi ki, Türkiye gerçekten de olduğu coğrafyanın gereği şekilde dalında önder olabilsin, sözü dinlenen bir yurt olsun. Siyasetçiler konuştuğu süre Amerika'dan, Avrupa'dan, Ortadoğu'dan, Kafkaslardan herkes dinlesin 'acaba ne oluyor' diye. Ama tüm bunların hepsini ne yazık ki unuttuk. Geldiğimiz nokta hariç siyaset açısından son derece dramatik bir nokta. Ne Suriye'de ne Irak'ta ne Mısır'da ne İsrail'de ne de Avrupa Birliği'nde bizimle ilgili güzel şeyler söylenmiyor.' dedi.

Baskının, şiddetin arttığı, devlet otoritesinin baskıcı bir bir duruma geldiği bir sürecin yaşandığını kaydeden Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: 'Sadece yurttaş şekilde bu baskıları yaşamıyoruz. Parlamento'da milletvekillerimiz tıpkı baskıyı yaşıyorlar. Medya tıpkı baskıyı yaşıyor. Bugün bir gazetemizde devletin gönderdiği bir müfettişin ova işlerine nasıl baktığını herzaman birlikte gördük. Bizim tarihimizde böyle bir şey yoktu. Medyayı biz hür biliriz. Eğer bir ülkede medya hür değilse, o ülkede yaşayan kamu da hür değildir. Halkın haber alma hakkını kısıtlayamazsınız. Ama hükümet aleyhine haber yapmak daha doğrusu, doğru haber yapmak hükümeti huzursuz ediyor. Yandaş medyadan beslenen bir iktidar var. Bütün dünyası yandaş medyayla sınırlı. Dolayısıyla kendini ayrıcalıklı bir yerde konumlandırıyor. Bu da Türkiye'nin batıda haysiyet kaybetmesine yol açıyor.'

'ALSIN AYNAYI KARŞISINA SABAHTAN AKŞAMA KADAR KONUŞSUN'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı muhatap almaktan, eleştirmekten üzüntü duyduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu şunları ifade etti :'Bir cumhurbaşkanı az konuşur, öz konuşur. Hâlâ bunu kavramış değil. İlla her gün konuşacak. Alsın aynayı karşısına sabahtan akşama kadar konuşsun. Böylece kendi egosunu tatmin etmiş olur. Hükümeti bıraksın, Merkez Bankası karar alıyor. Ya bu ülkenin başbakanı var, konuşacaksa başbakan konuşur. Bu ülkenin Merkez Bankası'ndan mesul bakanı var, konuşursa o bakan konuşur, sanane. Sen icra organının başındaki şahıs değilsin ki. Sen cumhurbaşkanısın, oturacaksın orada, 77 milyon vatandaşı kucaklayacaksın.'

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar