Kılıçdaroğlu: CHP iktidarında bakanlarımız haram parayla umreye gidemeyecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendi iktidarlarında banka genel müdürünün evinde ayakkabı kutularında milyon dolarlar, bakanların çocuklarının yatak odalarında para kasaları, para sayma makineleri olmayacağını belirterek,.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: CHP iktidarında bakanlarımız haram parayla umreye gidemeyecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendi iktidarlarında banka genel müdürünün evinde ayakkabı kutularında milyon dolarlar, bakanların çocuklarının yatak odalarında para kasaları, para sayma makineleri olmayacağını belirterek, hiçbir bakanın da haram parayla umreye gitmeyeceğini söyledi.

    Adana’nın Kozan ilçesinde partisinin düzenlediği mitinge katılan Kılıçdaroğlu, burada alanı dolduran vatandaşlara seslendi. Herkesin huzur içinde sokağa çıkması, herkesin evinde huzur ve bereket bulunmasının en büyük arzunun olduğunu aktaran Kemal Kılıçdaroğlu, “CHP iktidarında bizim bakanlarımızın çocuklarının yatak odalarından kasalar, para sayma makineleri çıkmayacaktır. Bizim bakanlarımıza hiç kimse 700 bin liralık kol saatini rüşvet veremeyecek. Hiç bir bakanım haram parayla umreye gidemeyecek. Herkes huzur içinde sokağa çıkmalı, herkesin evinde huzur bereket olmalı. En büyük arzum budur.” dedi.

    Kozan’ın narenciyenin başkenti olduğunu ifade eden Genel Başkan Kılıçdaroğlu, “Gelmeden önce ‘Kozanlılar sizden il sözü istiyor’ dediler. Kozanlılar haklı. Muhteşem bir tarihi güzel insanları var Kozan’ın. Ama buranın il olması için siyasal iradeye ihtiyaç var. O siyasal iradeyi biz temsil edeceğiz ve Kozan’ı il yapacağız. Halkın iktidarında CHP’ye ihtiyaç var. 12 yıldır belediyeyi yönetiyorlar. Bunlar gelmedin bir kilo narenciyeye bir litre mazot alırdınız. Şimdi 18 kilo narenciye alacaksınız ki bir litre mazotu alabilesiniz. Söz veriyorum çiftçiye mazotu 1.5 liradan satacağız. Kaynağı nereden bulacaksın dediler. 17 Aralık rüşvet yolsuzluk operasyonunda götürülen para 84 milyar Euro. Türk parasıyla 247 milyar lira. Hırsızlardan hesap soracağım o paraları geri alacağım. Onlara var, çocuklarına var halka yok. 7 Sülaleleri zengin oldu. Sözde yırtık ayakkabıyla siyasete girmişlerdi dünyanın en zengin başbakanı oldu.” diye konuştu. Başbakan'ın oğlunun evinden bir milyar dolar çıktığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “17 Aralık sabahı 08.00’de Başbakan oğlunu arıyor. Şu bakanların evlerinde arama oluyor diyor. ‘Sende ne var’ diyor. Oğlu ‘baba sen biliyorsun’ diyor. Başbakan, ‘oğlum şimdi kardeşini gönderiyorum, ağabeyini enişteni, dayını çağır hep beraber parayı sıfırlayacaksınız’ diyor. 17 Aralık Şeb-i Arus törenlerine Konya’ya gidiyoruz. Bende törenlere katıldım. Ertesi gün 10.58’de yine telefon ediyor Başbakan, ‘oğlum ne yaptınız paraları sıfırladınız mı?’ diyor. Oğlu da ‘büyük ölçüde hallettik bir miktar kaldı’ diyor. ‘Ne kadar evladın diyor Başbakan. ‘30 milyon Euro’ diyor oğlu. ‘Bunlar montaj’ diyor. ‘Ben Kılıçdaroğlu’nun da sesini montaj yapıp göstereceğim’ diyor. Adam gibi adamsan, deli kanlı adamsan, benim oğlum Güney Kore’de doktora yapıyor. Onunla telefonla konuşuyorum zaman zaman. Şimdi sen benim oğlumla konuşmalarımı montaj yap bakalım benim oğlum baba evde 30 milyon Euro kaldı diyor mu? Siyasetçi malı götüremez. Ben yürütme organının başıyım diyordu. Biz de zaten senin yürütmenin başı olduğu çok iyi biliyoruz. (Vatandaşların Hırsız Tayyip Erdoğan şeklinde slogan atması üzerine) Emin olun bunu bütün dünya söylüyor. Dünyaya rezil olduk.” diye konuştu.

    17 Aralık'tan sonra Başbakan’ın 4 bakana istifa edin ve beni destekleyin deklarasyon yayınlayın’ şeklindeki sözlerine hatırlatan CHP Genel Başkanı, “Bunların bir bakanı Erdoğan Bayraktar çıktı ben ne yaptıysan senin emrinle yaptım, istifa etmesi gerekin biri varsa oda Başbakan diyor. Bunu senin bakanın söylüyor. Bu konuşmalar yalandır montajdır diyorsan TİB kayıtlarını yayınla dedim, yayınlayamadı. Yalancıdan başbakan olmaz, hele hele hırsızdan hiç olmaz. 4 bakandan birisi 28 seferde 50 milyon dolarlık rüşvet aldı. Bunu ben söylemiyorum. TBMM’de bekleyen fezlekede var. Diğer bakan Muammer güler operasyon sabahı oğlunu arıyor. ‘Evde ne var?’ diye soruyor oğluna, o da ‘sen biliyorsun’ diyor. ‘Oğlum kaç lira var’ deyince oğlu ‘birkaç kuruş baba’ diyor. Kaç lira oğlum kaç lira diye ısrar edince ‘bir trilyon’ diyor. Bugün gazetelerde var. Erdoğan’ın mitingine giden vatandaşın cüzdanı çalınmış. Adam hırsız var diyecek ama söyleyemiyor çünkü hırsız var dese dövecekler. Ülkenin geldiği duruma bak. Başımızda bir başçalan ve hükümeti var onlardan hesap sormazsam namerdim.” ifadelerini kullandı.

    Kentsel dönüşümü Türkiye’de ilk yapanın CHP’li belediye olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, “Kentsel dönüşümü halk yararına yapan ilk parti biziz. Ankara’da Dikmen'de evler yıkıldı yerine sosyal tesisler yapıldı. Hiç kimseyi kentin varoşlarına sürmedik. Sizin de başınıza bir bela örmeye çalışıyorlar. Kentsel dönüşüm yapılacak yerdeki vatandaşları şehrin dışına sürmeye çalışıyorlar. Kentsel dönüşümü Ankara’da nasıl yaptıysak Kozan’da da öyle yapacağız. Kimseyi bulunduğu mahallenin dışına çıkarmayacağız." diye konuştu.

    Kadının başörtüsü üzerinden siyaset yapıldığını belirten Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “İster başı açık ister kapalı olsun her kadının benim başımın üstünde yeri var. Kadınlarımız çocuklarınız için çalışıyorsunuz. Yemiyorsunuz yediriyorsunuz. Ama bunlar geldi kendileri köşeyi döndü sizin çocuklarınız iş bulamadı. İşsizlik denen belayı sona erdireceğim. Atama bekleyen öğretmenlerin tamamı okula gidip öğrencileriyle buluşacak. Hangi partiye oy verirseniz ver hiç kimseyi bu hırsızlarla bir tutmuyorum, sizi ayrı bu hırsızlar ayrı. Onlar sizi kandırdı. Yalan söyledikleri ortaya çıktı. Elinizi vicdanınıza koyup düşüneceksiniz. Ya hayale ortak olacaksınız ya harama ortak olacaksınız. Ben kul hakkına ortak olmanızı istemem. Annem babam her kesin annesi babası gibi bana kul hakkı yemenin en büyük günah olduğunu söylediler. Bir başkanının oğlunun evinde bir milyar dolar neden olur? Devletin bankları varken bakanların çocuklarının yatak odalarında 7 büyük kasa neden olur, milyon dolarlar para sayma makineleri neden olur. Bunların cevabını merak ediyorum." CİHAN

Yorumlar