Kılıçdaroğlu: Bütün belgeleri zamanında teslim ettik

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sarıyer Belediye Başkan adayının belgelerini Yüksek Seçim Kurulu(YSK)’na zamanında teslim ettiklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Bütün belgeleri zamanında teslim ettik

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sarıyer Belediye Başkan adayının belgelerini Yüksek Seçim Kurulu(YSK)’na zamanında teslim ettiklerini söyledi. Kılıçdaroğlu; “Bu konuda tutanaklar var. O tutanağın altında Adalet ve Kalkınma Partisini temsil eden bir üyenin de imzası var” dedi.

Kılıçdaroğlu, bir süre önce sağlık sorunları nedeniyle Ergenekon davasından tahliye olan Fatih Hilmioğlu’nu evinde ziyaret etti. Eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte ziyarete gelen Kılıçdaroğlu, girişte gazetecilerin sorularını cevapladı. Başbakan Erdoğan’ın CHP’nin Sarıyer’deki adayının YSK’ya başvurusuna ilişkin yaptığı açıklamaya değinen Kılıçdaroğlu, belgeleri saat 17’de teslim ettiklerini anlattı. Kılılçdaroğlu; “Biz saat 17’de bütün belgeleri teslim ettik. Bu konuda tutanak var. O tutanağın altında Adalet ve Kalkınma Partisi’ni temsil eden bir üyenin de imzası var. Başbakan önce o tutanağı alıp okuması lazım.” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, Hilmioğlu’nun evinde bir süre kaldıktan sonra dışarı çıktı. Hilmioğlu’nun sağlık sorunlarının devam ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, kendisine ‘Geçmiş olsun’ dileklerinde bulunduklarını anlattı. Kendisinin ve ailesinin büyük acılar yaşadığını kaydeden Kemal Kılıçdaroğlu; “Arkada kalanlar yani Silivri’de kalanlar için çok üzülüyor. Üzüntülerini dile getirdi. İnşallah herkes tahliye olur. Masum insanların hapiste olması doğru değil. Alışmaya çalışıyor. Yine de zor tabi kendisi için.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar