Kılıçdaroğlu: Ben aile boyu böyle hırsızlık görmedim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa’da yolsuzluk ve rüşvet operasyonu üzerinden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklendi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Ben aile boyu böyle hırsızlık görmedim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa’da yolsuzluk ve rüşvet operasyonu üzerinden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklendi. Kılıçdaroğlu, “Hayatım boyu hırsızlık gördüm ama aile boyu hırsızlık görmedim." dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Yalova’da düzenlenen mitingin ardından karayoluyla Bursa’ya geldi. Bursa Gökdere Meydanı’nda halka hitap eden Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan ile oğlu arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmeleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Bakınız, tarih vereyim, 18 Aralık saat 10.58’de bir gün geçmiş parayı sıfırlamaya çalışıyorlar. Beşinci arama ‘evladım paraları sıfırladınız mı (baba diyor sıfırladık ama biraz kaldı. Ne kadar kaldı. 30 milyon Euro kaldı. 30 milyon Euro kaldı’ diyor. Sevgili Bursalılar, AKP’ye oy veren saygı değer yurttaşlarım eğer siz soyulduğunuzun farkındaysanız, çocuğunuz işsizse sebebi başçalandır.”

Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu ile yaptığı telefon konuşmasına atıfta bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: “Bunların İçişleri Bakanı vardı. Sabahın yedisinde oğlunu arıyor. ‘Evde kaç para var?’ diyor. Sen biliyorsun diyor. Evladım ‘kaç lira var. 1 trilyon var’ diyor. O da serbest kaldı. 17 lira çalan çocuk 17 ay hapiste 1 trilyonu çalan sizin aranızda. Hırsızlara izin vermeyin yolsuzluk yapanlara izin vermeyin.” CİHAN

Yorumlar