Kılıçdaroğlu: Bazı bilgilerin kamuoyuna yansımasını istemiyorlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, internetle ilgili düzenlemeyi eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Bazı bilgilerin kamuoyuna yansımasını engellemek istiyorlar.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Bazı bilgilerin kamuoyuna yansımasını istemiyorlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, internetle ilgili düzenlemeyi eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Bazı bilgilerin kamuoyuna yansımasını engellemek istiyorlar. Bu nedenle yasak getiriyorlar. Ama yasalarla hiçbir yasak sürekli kılınmamıştır.” dedi.

Grand Tarabya Hotel’de YARSAV tarafından düzenlenen ‘Kuvvetler Ayrımı, Yargı Bağımsızlığı ve Yargı Yüksek Kurulları’ konulu uluslararası sempozyumun birinci oturumundan sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kemal Kılıçdaroğlu, internetle ilgili düzenlemeye değindi. Kılıçdaroğlu, “Demokrasisini geliştirmeye çalışan hiçbir ülke yasaklara sığınmamıştır. İnternet yasağı getirmek 21. yüzyılda doğru değildir. Yasaklarla neyi sınırlandıracaksınız? İstedikleri kadar yasak getirsinler, insanlar bu yasağı kıracaktır. Bazı bilgilerin kamuoyuna yansımasını engellemek istiyorlar. Bu nedenle yasak getiriyorlar. Ama yasalarla hiçbir yasak sürekli kılınmamıştır. Kenan Evren denedi olmadı, 12 Mart’ta denendi olmadı, şimdi apoletsiz bir diktatör bu yasakları getirmek istiyor, bu da olmayacak.” ifadelerini kullandı.

Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasıyla ilgili bir soru üzerine Kılıçdaroğlu, “Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını defalarca istedik. En son açıkladığımız özgürlük ve demokrasi bildirgesinde özel yetkili mahkemelerin kaldırılması ve bu mahkemelerde görülen davaların mutlaka normal mahkemelerde görülmesini istedik. AK Parti daha sonra bizim bu talebimizi uygun gördü. Sayın Başbakan 'bize de özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını istiyorsanız, davalar yeniden açılmalı’ dedi. Hiçbir sorunumuz yok. Kanun teklifimizi verdik. Samimilerse getirirler, özel yetkili mahkemeleri kaldırırız, davalar yeniden açılmış olur. Biz ne kadar samimi ve ne kadar dürüst davranıyoruz, ikiyüzlü davranmıyoruz. Özel yetkili mahkemeleri kaldırılsın diye ilk söyleyen biziz.” diye konuştu.

'BİR ÜLKENİN BAŞBAKAN'I ANKET SONUÇLARINA MÜDAHALE EDİYOR'

Kılıçdaroğlu, seçim anketleriyle ilgili soru üzerine de anketlere öteden beri güven duymadığını söyledi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Bir ülkenin Başbakanı doğrudan medyaya müdahale ediyor, anket sonuçlarına müdahale ediyor. Recep Tayyip Erdoğan’ın o koltukta oturmaması lazım. Hala o koltukta oturuyorsa yüzsüzlüğünden oturuyordur. İnsan biraz utanır. Bu konumda bu başbakan bu koltukta oturamaz. Türkiye’nin temiz siyasete ihtiyacı var. Türkiye’nin medyaya müdahale etmeye değil, medyanın eleştirilerine ihtiyaç duyduğu bir politikaya ihtiyaç var. Toplumu yalan söylem üzerine kandırmaya çalışıyorlar. Bir başbakan kandırmaz, topluma gerçekleri söyler. Sürekli yalan söyleyen bir kişiden başbakan olmaz.”

'CUMHURBAŞKANI DEMOKRASİDEN YANA TAVIR KOYMALI'

İnternet düzenlemesiyle ilgili Cumhurbaşkanı Gül’ün özgürlükten ve demokrasiden yana tavır koyması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Sayın Cumhurbaşkanının tarafsızlığı başka bir anlamdadır. ‘Anayasaya aykırı düzenlemeler gelir, açık açık ben bunu görürüm, ben tarafsızım bunu imzalarım’ demek cumhurbaşkanlığı makamını yıpratır. Cumhurbaşkanı Anayasa’ya sadakat yemini içmiştir, onun gereğini yapmalıdır. Yasakları savunamaz bir ülkenin cumhurbaşkanı. Özgürlükleri kısıtlayacağım diye gelen bir hükümetin getirdiği yasal düzenlemeleri savunamaz bir cumhurbaşkanı. Cumhurbaşkanının tarafsızlığı onun bağımsızlığı ve gücünü anayasadan aldığı konumunu cumhurbaşkanının unutmaması gerekir.”

Başbakan’a yönelik eleştirilerini sürdüren Kılıçdaroğlu, “Düne kadar bir diktatörden söz ediyorduk. Şimdi bir sahtekar diktatörden söz ediyoruz. Doğrudan anketlere müdahale ediyor, bu sahtekarlıktır. Yargıçlar beraber hareket etmeli, bölünmemeli, savcılar beraber hareket etmeli. Yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını hep beraber savunmalıyız.” dedi.
CİHAN

Yorumlar