Kılıçdaroğlu, Bahçelievler ve Bağcılar'da konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Mart'ta yeni bir tarih yazacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu, Bahçelievler ve Bağcılar'da konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Mart'ta yeni bir tarih yazacaklarını söyledi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisince Şirinevler ve Bağcılar meydanlarında düzenlenen mitinglerde vatandaşlara hitap etti. Şirinevler Meydanı'nda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mustafa Sarıgül ve Bahçelievler Belediye Başkan adayı Saffet Bulut'la birlikte halkı selamlayan Kılıçdaroğlu, "20 yıldır İstanbul'u yönetiyorlar ama İstanbul'un hiçbir sorununu çözemediler. Biz, çözmek için geliyoruz. Görkemli bir İstanbul için geliyoruz." dedi.

Türkiye'de 30 Mart'ta yeni bir tarih yazılacağını belirten Kılıçdaroğlu, seçimi kazanmaları halinde İstanbul'u dünyanın en güzel şehri, en görkemli metropollerinden biri haline getireceklerini söyledi. "30 Mart'ta omuz omuza, birleşe birleşe sandığa gideceğiz. Oyumuzu altı oka basacağız." diyen Kılıçdaroğlu, "Üç büyük imparatorluğa başkentlik yapmış olan İstanbul bizim göz bebeğimiz. İstanbul'u yaşanabilir bir kent yapacağız. Bunun için adres belli; CHP. Sevgili kardeşlerim, sadece sizden değil, Demokrat Parti, ANAP, DYP, MHP, hangi parti olursa olsun başka partili yurttaşlarımdan da destek istiyorum. Güzel ve özgür bir İstanbul için, Türkiye için. Özellikle AKP'li yurttaşlarıma sesleniyorum. Hükümetin ülkeyi ne hale getirdiğini görüyorsunuz, biliyorsunuz. Elinizi vicdanınıza koyarak oyunuzu verin." şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NUN İKİNCİ DURAĞI BAĞCILAR

Bahçelievler mitinginin ardından Bağcılar'a geçen Kılıçdaroğlu, ikinci mitingini burada gerçekleştirdi. 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasına değinen Kılıçdaroğlu, Bağcılar'ın vicdanına seslendiğini ifade ederek, "Dünyanın hangi ülkesinde bir içişleri bakanının oğlunun evinde 1 trilyon lira nakit para olur?" sorusunu yöneltti.

Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy verenlerin eleştirileri üzerlerine almamalarını isteyen Kılıçdaroğlu, "17 Aralık operasyonu yapıldı, hemen dedi ki 'Bunu paralel devlet yapmıştır'. Eyvallah. Şimdi Başbakanlık koltuğunda oturan o zata soruyorum; Senin bakanının koluna 700 milyarlık saati paralel devlet mi taktı? Bakanların çocuklarının odalarına 1, 2, 5 değil 7 kasayı paralel devlet mi koydu? O kasaların içine milyon dolarları, avroları paralel devlet mi yerleştirdi? Senin önüne - 18 Nisan 2013 - Milli İstihbarat Teşkilatı 3 sayfalık bir rapor koydu. O raporu senin önüne paralel devlet mi koydu?" diye konuştu.

CHP döneminde yerinde kentsel dönüşüm yapılacağını belirten Kılıçdaroğlu, Bağcılar adayı Muhammed Çakmak'a destek vermelerini istedi. Kılıçdaroğlu, sandığa gidildiğinde Allah'ın kelamıyla dalga geçenlerden hesap sorulmasını isteyerek, sözlerini şöyle tamamladı: "Bunların bir bakanı var; adı Egemen Bağış. Ne yaptığını biliyorsunuz değil mi? Allah'ın kelamıyla dalga geçiyor. Bağcılar'ın vicdanına sesleniyorum. Bugüne kadar CHP'ye atılan dünya kadar iftira oldu ama hiçbir Allah'ın kulu çıkıp, 'Arkadaş, sen Allah'ın kelamıyla dalga geçtin' demedi. Rüşvet alan, 1,5 milyon dolar. 500, 500, 500, 3 seferde. Çikolata kutusunun içinde. 'Bakara mı, makara mı?', 'Her cuma, Google'dan bir ayet indirip sallıyorum, sen de salla' diyor. Buna izin verecek misiniz? Harama ortak olacak mısınız?" CİHAN

Yorumlar