Kılıçdaroğlu: AKP, seçimin güvenliğini sabote etmek istiyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “AKP seçimin güvenliğini sabote etmek istiyor.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: AKP, seçimin güvenliğini sabote etmek istiyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “AKP seçimin güvenliğini sabote etmek istiyor. Biz AKP’ye güvenmiyoruz ki. Ülkeyi soyan siyasal bir anlayışa bizim güven duymamız mümkün değil.” dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP’nin düzenlediği Bağdat Caddesi yürüyüşünde vatandaşları selamladı. Sosyal medyada yer alan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gülcü'nün tüm il emniyet müdürlerine gönderdiği iddia edilen, “AA dışında hiçbir kuruma bilgi verilmeyecek.” talimatını değerelendirdi.

Sayımların açık yapılması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Seçimlerde aleniyet esastır. Vatandaş oyunu kullanır. Sandıklar açılır. Açık sayım yapılır ve sonuçları ilan edilir. Sonuçların sadece Anadolu Ajansı'ndan verilmesini öngören bir düzenlemeyi hiçbir zaman yaşamadık. Mademki aleni, o zaman neden sadece Anadolu Ajansı? Anadolu Ajansı'nın AKP’nin arka bahçesi haline getirdiğini biliyoruz. Bu anlayışı kabul etmiyoruz ve doğruda bulmuyoruz.” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Özelikle Emniyet Müdür Yardımcısı'nın böyle bir açıklama yapması doğru da değildir. Kendisi emniyeti güvenliği sağlamak zorundadır. Seçimlere müdahale hakkı yoktur. O sandığın arkasında hangi haber ajansları varsa geniş kitlerle iletme hakkı vardır. Anayasal güvencedir bu. Etik anlamda doğru değil zaten. AKP seçimin güvenliğini sabote etmek istiyor. Biz AKP’ye güvenmiyoruz ki. Ülkeyi soyan siyasal bir anlayışa bizim güven duymamız mümkün değil.”

Sandıklarda güvenlik önlemlerini sonuna kadar aldıklarını aktaran Kılıçdaroğlu, “Ülkeyi soyanlar yarın sandıkları da soyabilir. Onun için sandıklarda güvenlik önlemlerimizi sonuna kadar aldık ve izleyeceğiz. Şimdi öyle anlaşılıyor ki bizim aldığımız güvenlik önlemlerini yetersiz buldular ya da yeterli buldular ya da güçlü buldular. Şimdi emniyet müdür yardımcılarını araya koyup olayları sabote etmeye çalışıyorlar. Buna izin vermeyeceğiz.” dedi.
CİHAN

Yorumlar