Kılıçdaroğlu Adli Yıl için son kararını verdi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Başbakan Yıldırım ve Adalet Bakanı Bozdağ'ın yaptığı Adli Yıl Açılış Töreni'ne katılım törenlerine katılımı için yaptığı çağrılara olumsuz cevap verdi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu Adli Yıl için son kararını verdi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım başta olmak üzere hükümet yetkililerinden gelen çağrılara olumsuz cevap verdi. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak Adli Yıl Açılış Töreni'ne katılmayacağını söyledi. Başbakan Yıldırım ile Adalet Bakanı Bozdağ, yaptıkları açıklamalarda Kılıçdaroğlu'na 'katılım' çağrısında bulunmuşlardı. 

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yarın yapılacak Yargıtay'ın Adli Yıl Açılış töreni için son kararını verdi. Kılıçdaroğlu, kararından vazgeçmedi ve törene katılmayacağını bildirdi.

Başbakan Binali Yıldırım, bugün Keçiören Metrosu'nun test sürüşüne katılırken bir kez daha Kılıçdaroğlu ve Feyzioğlu'na, Yargıtay'ın Adli Yıl Açılış törenine katılma çağrısında bulunmuştu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Tabii ki katılmalarını arzu ederiz. Kılıçdaroğlu ve Baro Başkanı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gittiler. Oraya yabancı değiller. Şimdi ne değişti de böyle bir karar aldılar, anlamakta zorlanıyoruz. Bu birlik havasını devam ettirmek için elimizden geleni yapacağız. Hem Sayın Kılıçdaroğlu'na hem de Barolar Birliği Başkanı'na özellikle buradan bir kez daha davette bulunuyorum. Bir otel salonunda yapmak yerine devletin en prestijli mekanlarından bir tanesinde yapmak çok daha akıllıca, çok daha doğru bir karardır diye düşünüyorum. Beştepe, milletin yeridir. Kimsenin şahsi tasarrufunda olan bir yer değildir. Dolayısıyla milletin işleri de orada pekala en iyi şekilde yerine getirilebilir.

MHP DE ÇAĞRI YAPMIŞTI

MHP de bir çağrı yaptı, kendisi katılacağı gibi Kılıçdaroğlu'na katılma çağrısında bulundu. Cumhurbaşkanımızın bu toplantıya katılması şüphesiz Türkiye'de hukuk devleti ve onun getirdiği gelişmeyi gösteren ayrı bir şeydir. Cumhurbaşkanı anayasaya göre tarafsızdır. Cumhurbaşkanı yüksek mahkeme üyelerini atıyor. Hukuk devletine vurgu yapmasının doğal olduğunu herkesin görmesi lazım."

Yorumlar