Kılıçdaroğlu: 76 milyondan toplanan verginin son kuruşuna kadar hesabı verilmeli

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ülkenin huzur ve refahı için hesap verebilir bir yönetim olması gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: 76 milyondan toplanan verginin son kuruşuna kadar hesabı verilmeli

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ülkenin huzur ve refahı için hesap verebilir bir yönetim olması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, iktidarın topladığı her kuruşun hesabını vermesinin önemine vurgu yaptı.

Gaziantep'in Nizip ilçesinde halka hitap eden Kılıçdaroğlu, "Adıyaman'da fabrikalar sökülüyor, Şanlıurfa'ya gidiyor. Eğer siz teşvik politikanızı yanlış yaparsanız, faturayı Adıyamanlı öder. Size sözüm; bu bölgeyi Türkiye'nin en güzel bölgesi haline getirmek. Bunun için sadece bir şey yapacaksınız; 76 milyondan topladığınız verginin, son kuruşuna kadar hesabını vereceksiniz. Ve diyeceksiniz ki her kuruş vergiyi, bu ülkenin vatandaşları için harcıyorum." dedi.

CHP'nin iktidara gelmesi durumunda devleti yönetemeyeceğinin söylendiğini aktaran Kılıçdaroğlu, "Diyorlar ki efendim bu CHP gelse, acaba devleti yönetir mi? Ben buna gülüyorum. Yahu devleti kuran parti, devleti yönetmez mi? Ne için kurmuşuz? herkesin aşı işi olsun diye." ifadelerine yer verdi. CHP gelirse yardımların kesileceğinin söylendiğini anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Şimdi diyorlar ki CHP gelirse yardımlar kesilecek? Niye keselim? Aklımızı ekmek peynirle mi yedik? Tam aksine, hiçbir yardım kesilmeyecek, yardımlar ikiye katlanacak. Sanki yardımları biz cebimizden yapıyoruz? Yardımlar, sizin ödediğiniz vergilerle yapılıyor. Sosyal devletin gereği olarak yapılıyor. Türkiye'ye ilk metroyu getiren parti CHP'dir. Türkiye'de ilk tercihli yolu getiren CHP'dir. Türkiye'de ilköğretimde çocuklara bedava süt veren parti CHP'dir. İlk kez kentsel dönüşüm yaparak orada yaşayan insanların çok daha ucuza konut almasını sağlayan parti CHP'dir. Bize her türlü eleştiriyi yapabilirler, ama kimse çıkıp şunu diyemez; siz kul hakkı yediniz diyemez."

AKP'nin başörtüsü üzerinden siyaset yaptığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, bu sorunu kendilerinin bitirdiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Onu da bitirdik. Başı ister açık, ister kapalı olsun, bütün kadınların, bütün annelerin ellerinden öpüyorum. Onların benim başımın üstünde yeri var. Benim en büyük arzum her evde huzur olsun, bu coğrafyada barış içinde yaşayalım. Her eve alın teriyle kazanılmış ekmek girsin, kavga olmasın. Huzur içinde mücadele edelim, huzur içinde beraber yaşayalım. Sokakta tanımadığımız bir insana bile güleryüzle selam verelim. Ülkede işsizlik olmasın, herkesin işi-aşı olsun. Siyaset, kirlilikten arınsın. CHP iktidarında ilk 4 ay içinde çıkaracağımız kanunun adı, Siyasi Ahlak Kanunu olacak. Siyaseti kirlilikten çıkaracağız."

Her eleştiriye açık olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, "Son 3 yılda en fazla değişen parti CHP'dir. Hiçbir yurttaşımı ötekileştirmedim. Her yurttaşıma saygı gösterdim. O kadar ki Rize'ye gittim, Rize'de bir genç çocuk bana yumurta attı. Polis yakalamış, onu almış karakola, sonra mahkemeye verdiler. Hakim sordu, şikayetçi misin? Yazı yazdım, altına imzamı attım, hayır dedim, ben o yurttaşımdan şikayetçi değilim. Bana yumurta attı diye Rizelilerden de şikayetçi değilim. Bize oy veriyor ya da vermiyor diye insanları ayıramayız. Ayrılık-gayrılık bizim kitabımızda yoktur."





CİHAN

Yorumlar