Kılıçdaroğlu: 30 Mart bizim ilk adımımız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "30 Mart bizim ilk adımımız.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: 30 Mart bizim ilk adımımız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "30 Mart bizim ilk adımımız. Kol kola, omuz omuza, haramilerin iktidarını yıkmak için sandığa gideceğiz." dedi.

Kartal’da düzenlenen halk buluşmasında vatandaşlara hitap eden Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara yolsuzluk ve rüşvet üzerinden yüklendi.

Alandaki vatandaşların 'Başbakan Kılıçdaroğlu' şeklindeki sloganlarına "Sıra ona da gelecek" diye cevap veren Kılıçdaroğlu, "Benim için yandaş yok, benim için vatandaş var. Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar sesleri geliyor artık. Hep beraber Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarı için, hep beraber halkın iktidarı için mücadele ececeğiz. Hep beraber çalışacağız. Önce yerelde, sonra genelde." ifadelerini kullandı.

İlk adımın 30 Mart olduğunu kaydeden Kılçdaroğlu, 30 Mart’ta kol kola, omuz omuza bir şölen havası içinde sandığa gideceklerini kaydederek şöyle devam etti: "Haramilerin iktidarını yıkmak için gideceğiz, halkın iktidarını kurmak için gideceğiz."

Ülkesini seven, çocuğunu seven, demokrasi isteyen, özgürlük isteyen bütün yurttaşların 30 Mart’ta sandığa gitmelerini isteyen Kılıçdaroğlu, "Geçen seçimlerde CHP’ye şu veya bu nedenle oy vermemiş bir yurttaşı daha ikna edeceksiniz. Diyeceksiniz ki, 'Türkiye’yi görüyorsun, Türkiye’nin geleceğini de görüyorsun. Bir diktatör tarafından yönetildiğini de görüyorsun. Türkiye’nin aydınlanmaya, Türkiye’nin özgürlüğe, Türkiye’nin köklü bir demokrasiye ihtiyacı var. O nedenle bölünmeyelim, ayrışmayalım, beraber olalım. Geçen seçimlerde diğer partilere oy veren ve en önemlisi AK Parti’ye oy veren saygıdeğer yurttaşlarımızı ikna edeceksiniz. Gün ayrışma günü değildir. Sandığa gidecekler, oy kullanacaklar. Onlara şu soruyu sorun: 'Helalden yana mı oy kullanacaksın, haramdan yana mı oy kullanacaksın.' Ülkemiz için oy kullanacağız, tüyü bitmemiş yetimin hakkı için oy kullanacağız. Bunun mücadelesini veriyorum ama bunun mücadelesini el birliği ile yapacağız. Birleşe birleşe kazanacağız, birleşe birleşe Türkiye’yi aydınlığa taşıyacağız, işsizliği yeneceğiz." şeklinde konuştu.

İstanbul için Mustafa Sarıgül’ü, Kartal için de Altınok Öz’u aday gösterdiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, her iki adayın da seçimleri kazanarak Kartal ve İstanbul’un sorunlarını çözeceğini söyledi. Mikrofonu daha sonra Sarıgül’e veren Kılıçdaroğlu, Sarıgül’ün İstanbul ile ilgili projelerinden bahsetmesini istedi.

Sarıgül de, verdiği bilgide seçimi kazanması durumunda diğer projelerine ek olarak toplu taşımayı öğrenci ve öğretmenlere ücretsiz hale getireceklerini söyledi. Öğretmen ve öğrencilerin toplu taşımadan ücretsiz yararlandırılması fikrinin Kılıçdaroğlu’ndan geldiğini belirten Sarıgül, öğretmenler için de 110 bin konut yaparak tüm öğretmenlerin ev sahibi olmalarını sağlayacaklarını ifade eti. CİHAN

Yorumlar