Kılıçaslan ve Yelkenoğlu liseleri TÜBİTAK’ın gözdesi oldu

TÜBİTAK tarafından bu yıl 22’ncisi gerçekleştirilen Ulusal Bilim Olimpiyatları'nda ilk aşamayı geçen öğrenciler açıklandı. Kayseri Özel Yelkenoğlu ve Kılıçaslan Liseleri'nin 4 öğrencisi ikinci aşamaya katılma başarısı elde ederek...

Google Haberlere Abone ol
Kılıçaslan ve Yelkenoğlu liseleri TÜBİTAK’ın gözdesi oldu

TÜBİTAK tarafından bu yıl 22’ncisi gerçekleştirilen Ulusal Bilim Olimpiyatları'nda ilk aşamayı geçen öğrenciler açıklandı. Kayseri Özel Yelkenoğlu ve Kılıçaslan Liseleri'nin 4 öğrencisi ikinci aşamaya katılma başarısı elde ederek Kayseri’ye büyük bir gurur yaşattı.

Öğrencilerden Kadriye Nur Gerçek, Ahmet Karadeniz ve Mehmet Ali Özer biyoloji dalında hem ikinci aşamaya geçtiler hem de bu alanda çalışan bütün öğrenciler arasında ilk 50’ye girmeyi başardılar. Aynı sınavın Fizik dalında ise Hilal Kurga, birinci aşamayı geçme başarısı göstererek TÜBİTAK’ın genç ve gözde bilim insanları arasına girmeyi başardı. TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı tarafından bu yıl 22.si düzenlenen Ulusal Bilim Olimpiyatları’nın birinci aşama sınavları 17 Mayıs 2014 tarihinde yapılmıştı. TÜBİTAK, geçen bir ayın ardından sonuçları açıkladı. Türkiye’yi uluslararası arenada temsil edecek öğrencilerin de belirlenmesi amacıyla gerçekleştirilen sınavda Kılıçaslan Liseleri’nden Ahmet Karadeniz ve Mehmet Ali Özer; Yelkenoğlu Liseleri’nden de Kadriye Nur Gerçek ve Hilal Kurga dereceye girerek okullarına, ailelerine ve Kayseri’ye büyük bir gurur yaşattı.

Öğrencilerin bilim olimpiyatlarında elde ettiği başarıdan dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını belirten Kılıçaslan Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Köksal, "Çocuklarımıza imkân verdiğimiz takdirde ulaşamayacakları hiçbir hedef yoktur, biz de Kılıçaslan Eğitim Kurumları olarak bu genç bilim insanlarının daha da ilerlemesi için elimizden geleni yapacağız ve Kayseri’mizin birçok hususta olduğu gibi bilimde de zirvede olması için gayret göstereceğiz." dedi.

Genel Müdür Ali Köksal, Eğitim Kurumları bünyesinde yer alan sekiz okulda da her alanda elde edilen başarılarla büyük dikkat çektiklerini ve okullarına olan teveccühün her geçen gün arttığının altını çizdi.

CİHAN

Yorumlar