Kılıçaslan Liselerinin mezunları göz kamaştırdı

Eğitim-öğretim döneminde sona yaklaşılmasıyla birlikte, okullarda mezuniyet heyecanı da artarak devam ediliyor. Bu çerçevede Kayseri Özel Kılıçaslan Liseleri, eğitimlerini tamamlayan 156 öğrencisini göz kamaştıran bir törenle mezun etti.  &nbsp

Google Haberlere Abone ol
Kılıçaslan Liselerinin mezunları göz kamaştırdı

Eğitim-öğretim döneminde sona yaklaşılmasıyla birlikte, okullarda mezuniyet heyecanı da artarak devam ediliyor. Bu çerçevede Kayseri Özel Kılıçaslan Liseleri, eğitimlerini tamamlayan 156 öğrencisini göz kamaştıran bir törenle mezun etti.

    17. Dönem Mezuniyet programına ses sanatçısı Metin Haboğlu da sevilen şarkılar ve ezgilerle eşlik etti. Melikşah Üniversitesi Kongre Merkezi’nde gerçekleşen mezuniyet törenine protokolün yanı sıra binden fazla davetli katıldı. Törenin açılış konuşmasını Kılıçaslan Liseleri Müdürü Salih Öngül yaptı. Öngül, "Bu gün burada lise öğrenimini tamamlamış 156 güzide öğrencimizi hayata kazandırıyor olmanın gururunu yaşıyoruz. Daha dün bir çocuk olarak ailelerinden emanet aldığımız bu yavrularımızı 4 yıl süresince elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışarak yetiştirdik ve üniversite hayatına hazırladık. Onlar da gerek kişilikleriyle gerekse de başarılarıyla bizlerin ve ailelerinin gururu oldular." dedi.

    Öğrenci velileri adına Mehmet Havesli’nin duygu ve düşüncelerini ifade ettiği konuşmasından sonra üniversite sınavında; bilim, spor, kültür-sanat, proje ve ulusal yarışmalarda önemli başarılara imza atan ve bu yıl mezun olan öğrencilere Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Mat tarafından 'Onur plaketleri' verildi.

    Eğitimin devamlılığını sembolize eden bayrak ve flama devir tesliminden sonra Kılıçaslan Fen Lisesi dönem birincisi Yunus Kılıç, Anadolu Lisesi birincisi Sefa Bekcan ve Anadolu Öğretmen Lisesi birincisi Hasan Öztürk, duygularını dile getiren konuşmaların ardından mezuniyet kütüğüne şilt çaktı.

    Ahmet Selim Kaya’nın 'Ayrılırken' isimli veda konuşmasını yaptığı törende, öğrenciler mezuniyet yemini de etti. Zaman zaman duygulu anlara da sahne olan törende, öğrencilere misafirlerden Mesut Haskahveci, Nureddin Okandan, İsmail Kayar, Sami Emeklioğlu, Mustafa Arslantaş, Mehmet Türk, Derviş Karaboğa, Murat Yıldız, Oktay Yıldırım, Bilal Vatansever ve Kılıçaslan Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Köksal tarafından mezuniyet plaketleri sunuldu.

    Genel Müdür Ali Köksal, "Kılıçaslan Liseleri elde ettiği başarılarla ve eğitim modeliyle her zaman Kayseri'nin ve ülkemizin gurur kaynağı olmuştur, Kılıçaslanlı olmak başlı başına bir onurdur, mezun öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum." şeklinde konuştu.

    Tören, öğrencilerin sanatçı Metin Haboğlu ile birlikte 'yeni bir dünya kuruyorlardı' isimli veda şarkılarını söylemelerinin ardından, mezuniyet pastasının kesilmesi ve kokteylle son buldu. CİHAN

Yorumlar