Kılıç: Yüksek öğrenime sınırsız devam etme imkanı istismar ediliyor

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, AK Parti hükümeti olarak yüksek öğrenim öğrencilerine iki kez af getirdiklerini ve daha sonrada yüksek öğrenime süresiz devam etme imkanı tanıdıklarını belirterek, "Ama gördük ki, bu hak istismar ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Kılıç: Yüksek öğrenime sınırsız devam etme imkanı istismar ediliyor

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, AK Parti hükümeti olarak yüksek öğrenim öğrencilerine iki kez af getirdiklerini ve daha sonrada yüksek öğrenime süresiz devam etme imkanı tanıdıklarını belirterek, "Ama gördük ki, bu hak istismar ediliyor. Bir öğrenciyi; 10 kez, 20 kez, 30 kez affetmek okula döndürmek, sistemin sağlıklı işlemesi açısından doğru bir yöntem değil." dedi.

Kütahya Valiliği'nde gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Kılıç, yüksek öğrenim öğrencilerine iki kez af getirdiklerini, daha sonrasında yüksek öğrenime süresiz devam etme imkanını verdiklerini ama bu hakkın istismar edildiğini belirterek, "7 yıl, 8 yıl, 10 yıl, 20 yıl okullar işkal ediliyor. Bir öğrenci, okulunu bitirecek ise kendine verilen limitler içerisinde okulunu bitirmelidir. Yok eğer bitiremiyorsa açık öğretim imkanı var, Anadolu Üniversitesi'nin açık öğretim imkanlarından yararlanarak arzu ediyorsa yine diplomasına sahip olabilir. Ama bir öğrenciyi, 10 kez, 20 kez, 30 kez affetmek okula döndürmek, sistemin sağlıklı işlemesi açısından doğru bir yöntem değil. Hem yurtlarda barınma problemi çıkıyor. Hem yüksek öğrenim kredisinden yararlanma problemi çıkıyor. Hem de ayrıca üniversitelerin önünde bir planlama problemi oluşuyor. O nedenle, biz hükümet olarak, süresiz sınırsız affa karşıyız. Üniversite öğrencilerinin belli bir süre içerisinde okullarını bitirmeleri ya da eğitim haklarını açık öğretim fakültelerine kaydırmaları gerektiğini düşünüyoruz." CİHAN

Yorumlar