Kılavuz: AFAD ve Kızılay nedense Habur Sınır Kapısı'na gelince fikir değiştirdi

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, Irak’ta yurtlarından kovulmuş Türkmenlere fedakar Anadolu insanının himmetiyle yardımlar yapıldığını belirterek, "Bu yardımları yerine ulaştırmaya çalışırken bize söz veren AFAD ve Türk...

Google Haberlere Abone ol
Kılavuz: AFAD ve Kızılay nedense Habur Sınır Kapısı'na gelince fikir değiştirdi

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, Irak’ta yurtlarından kovulmuş Türkmenlere fedakar Anadolu insanının himmetiyle yardımlar yapıldığını belirterek, "Bu yardımları yerine ulaştırmaya çalışırken bize söz veren AFAD ve Türk Kızılayı nedense Habur Sınır Kapısı'na gelince birden fikir değiştirdi. Türkmenlerin kaçıp kamp kurdukları bölge çölün ortasında bir yerde. Aynı zamanda o bölgeye girebilen tek kuruluş Kızılay’dır. Kızılay’a yukarılardan bir yerlerden emirler gelerek Türkmenlere soydaşlarımıza ulaştırılacak olan yardım engellenmek istemiştir." dedi.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, bir dizi temaslarda bulunmak için Ardahan’a geldi. Çok sayıda ülküdaşın karşıladığı Kılavuz ilgiden memnun kaldı. Ardahan Ülkü Ocakları binasının hemen önünde Ardahan Ülkü Ocakları Başkanı Ercan Ürker ve teşkilatı tarafından karşılanan Kılavuz, Ülkü Ocaklarına girerek vatandaşlarla uzunca bir süre sohbet etti.

Konuşmasında, Türkiye’nin komşularının içinde bulunduğu durumu ve Irak’ta yaşayan Türkmenlerin acılarından bahseden Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, ‘Dünya’nın her yerinde zulme uğrayanlar için ağlayanlar neden bizimle aynı adı taşıyan Irak Türkmen Müslümanları için ağlamıyor’ diye sordu. Kılavuz, “Ramazan ayı içerisinde Irak’ta yurtlarından kovulmuş Türkmen kardeşlerimize yardım yaptık. Bu yardımlar fedakar Anadolu insanının himmetiyle olmuştur. Bu yardımları yerine ulaştırmaya çalışırken bize söz veren AFAD ve Türk Kızılayı nedense Habur Sınır Kapısı'na gelince birden fikir değiştirdi. Türkmenlerin kaçıp kamp kurdukları bölge çölün ortasında bir yerde. Aynı zamanda o bölgeye girebilen tek kuruluş Kızılay’dır. Kızılay’a yukarılardan bir yerlerden emirler gelerek Türkmenlere soydaşlarımıza ulaştırılacak olan yardım engellenmek istemiştir.

Bizler Kerkük’e giderken Diyarbakır’da abdest alıp da yola çıkmıştık. Bu yolda ölmeyi kutsal biliriz. Türkmenlere yardım götürürken abdest son kez aldık diye düşündük. Karar verdik TIR'ların başında bizlerde gitmeye. Ancak bu seferde başka bir sıkıntı patlak verdi. PKK TIR şoförlerini tehdit ederek onları vazgeçirmeye çalıştı. Bu yola baş koyanların kararlı duruşlarıyla Habur Sınır Kapısından geçtik. Ancak sorunlar bununla da bitmedi. Peşmerge ikide birde keyfi arama noktalarıyla bize izin vermeyeceğini gösterdi. Kerkük’e beş günde varamadık. Geri dönerken yanlış yola girdik ve uzun bir araç trafiğinin olduğu Musul’a gitmişiz yanlışlıkla. Uzun uğraş ve sıkıntıların ardından Türkmenlerin ölüm kampına vardık.” diye konuştu.

Zaman zaman duygusal anların da yaşandığı konuşmada Kılavuz, unutamadığı bir olayı şöyle anlattı: “ Kampa girerken peşmergenin arama noktası bulunuyordu. Arabanın içerisinde bir kadın feryat ediyor. Peşmerge de ona ısrarla aynı şeyi söylüyordu. Yanımdakilere sordum ne diyor diye ama sormaz olaydım. Peşmerge kadına cinsel birliktelik teklif ediyormuş. Kadında teklifi Allah aşkına yapma! diye ağlayarak reddediyordu. O manzarayı gördüm ve şok oldum. Yardımları Irak Türkmen partileri, Türkmen dernekleri ve Türkmen vatandaşların destekleriyle el birliğiyle dağıttık. Oradaki Türkmenler bizlere dedi ki ’Geleceğinizi biliyorduk. Bizi sevdiğinizi, gerçekten de kardeş olduğumuzu bize gösterdiniz.’ Bu sözleri duymak bizlere ne kadar doğru yolda olduğumuzu gösterdi.

Ayrıca bizler sadece Türkmenlere değil, Arap, Kürt, Yezidi ve Asuri olan milletlere de yardımda bulunduk. Bizler yardımları dağıtırken bütün insanlara Allah'ın yarattığı kul gözüyle baktık. Bir Türkmen kardeşimiz bize haykırdı; ‘Bize sahip çıkmayacaksınız anladık, bari düşmana mermi vermeyin’ gibi çok acı bir söz söyledi. Kendi Müslüman lideri gören bazı devlet büyüklerime sesleniyorum; ’Sizin Müslümanlık anlayışınızda sadece teninin renginin siyah olmasıyla mı alakalı! Bütün dünyada zulüm gören Müslümanların tek sözcüsü siz iseniz eğer neden Irak’taki Müslümanlara ses vermiyorsunuz. Gazze’de çocuklar bombalar altında ölüyor. Gazze’de tam 129 çocuk öldü. O çocuklar da bizim çocuğumuz. Ancak dibimizde sınırın öte yanında Irak’ta ise açlık ve susuzluktan 251 çocuk öldü. Sizler halen daha susmaya ve saklanmaya devam edin. Hesabını Allah'a nasıl verirsiniz bilemem. IŞİD denilen terör örgütü Irak’ta öyle zulümler yapmış ki duyunca Allah diyoruz. Kendilerini İslam üstü görenler bütün kadınları da kendilerine helal görmüşler galiba. Bir kadına önce tecavüz edip ardından da göğüslerini kesmişler. Bu hangi kitaptaki Müslümanlık! Bizler Kerkük ve Türkmenelinin yanındayız. Bunu herkes bilsin. Allah'a verilecek bir can borcumuz var.” dedi. Olcay Kılavuz ardında partililerle fotoğraf çektirdi.

CİHAN

Yorumlar