Kiesewetter cinayeti sonrası yapılan ihbarlar değerlendirilmemiş

Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde Perşembe günü 81.si gerçekleşen Neonazi cinayetleri davası duruşmasında 2007 yılında Heilbronn kentinde öldürülen polis Michele Kiesewetter cinayeti ele alındı.

Google Haberlere Abone ol
Kiesewetter cinayeti sonrası yapılan ihbarlar değerlendirilmemiş

Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde Perşembe günü 81.si gerçekleşen Neonazi cinayetleri davası duruşmasında 2007 yılında Heilbronn kentinde öldürülen polis Michele Kiesewetter cinayeti ele alındı. Mahkemede ifade veren bir kriminal polis, görgü tanıklarının cinayetin işlendiği yerin yakınlarında üzerleri kana bulanmış kişiler gördükleri ihbarı yaptığını, ancak savcılığın bu ihbarı yeterince değerlendirmediğini söyledi.

Polis verdiği ifadede, bir görgü tanığının polis helikopterinden kaçan bir kişi gördüğünü, bir diğer görgü tanığının ise üzeri kana bulanmış bir adamın bir araca bindiğini anlattığını dile getirdi. Bir başka görgü tanığı da iki adam ve bir kadını nehir kenarında gözlemlediğini ve adamlardan biri kana bulanmış ellerini yıkamak için nehrin kenarına indiğini belirtti.

Kiesewetter ve meslektaşı Martin A., rutin denetimler sırasında polis aracını Necker nehrinin yanına park etmiş ve o araç içinde vurulmuşlardı. Ancak görgü tanıklarının ifadeleri ile hazırlanan fantom resimlerin NSU’lu teröristlere benzemediği ifade ediliyor.

Öte yandan Çarşamba günü mahkemeye yine ifade vermeye gelen Hessen iç istihbarat dairesi eski memuru Andreas T. hakkındaki şüpheler bir türlü giderilemedi. T.’nin, NSU’lu teröristlerin 2006 yılında öldürdüğü Halit Yozgat cinayeti sırasında Yozgat’a ait internet kafede bulunduğu ve bunu herkesten sır gibi sakladığı ortaya çıkmıştı. CİHAN

Yorumlar