Kick boksçunun tekme ve yumruğu lise öğrencisini öldürdü

Mersin’de hafta sonu yapılan sınav sonrası eğlence mekanına giden lise öğrencisi çıkışta arkadaşlarının karıştığı kavgada araya giren ve kick boks sporu yapan gencin attığı tekme ve yumruklar sonucu kalbi duran genç, hastanede hayatını...

Google Haberlere Abone ol
Kick boksçunun tekme ve yumruğu lise öğrencisini öldürdü

Mersin’de hafta sonu yapılan sınav sonrası eğlence mekanına giden lise öğrencisi çıkışta arkadaşlarının karıştığı kavgada araya giren ve kick boks sporu yapan gencin attığı tekme ve yumruklar sonucu kalbi duran genç, hastanede hayatını kaybetti. Ölen gencin organları ailesi tarafından bağışlandı.

Çağdaşkent Anadolu Lisesi'nden bu dönem mezun olan Yağız Kürşat Kıvılcım (18) pazar günü yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) girdi. Kıvılcım, daha sonra akşam sınav stresini atmak için arkadaşlarıyla Adnan Menderes Bulvarı Barış Meydanı karşısındaki bir eğlence mekanına gitti. İddiaya göre burada Yağız Kürşad Kıvılcım'ın yanında bulunan arkadaşı ile bardaki bir başka genç grup arasında kız meselesi yüzünden tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine gençler bar çalışanları tarafından dışarıya çıkarıldı.

Dışarıda devam eden kavga sırasında, arkadaşını korumaya çalışan Yağız Kürşat Kıvılcım,

kick boks sporu yaptığı iddia edilen F.C.Y. (18) ve yanındaki H.A. (18) ve A.A. (18) isimli gençler tarafından darp edildi. F.C.Y.'nin attığı iddia edilen tekme ve yumrukların isabet ettiği Yağız Kürşad Kıvılcım'ın kalbi durdu. Kıvılcım, olay yerine gelen sağlık görevlileri tarafından yapılan kalp masajı ile hayata döndürüldü. Kaldırıldığı Mersin Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde de 3 kez kalbi duran Kıvılcım bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

ORGANLARI BAĞIŞLANDI

Kıvılcım'ın ölümüyle sonuçlanan olay sonrası polis ekipleri, kavgaya karıştığı belirlenen F.C.Y. (18), H.A. (18) ve A.A. (18) adlı gençleri gözaltına aldı.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden F.C.Y. tutuklandı, diğer iki kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ölen gencin organları ise ailesi tarafından bağışlandı.

ANNENİN FERYATLARI YÜREKLERİ DAĞLADI

Organları alınan gencin cenazesi, Mersin Devlet Hastanesi morgundan alındı. Cenazenin morgdan çıkarılışı sırasında anne Emel Kıvılcım gözyaşlarını tutamadı. Zaman zaman feryat eden acılı anne, oğlunun tabutuna dokunabilmek için cenaze aracının arkasından koştu.

Kız kardeşi Bensu'yu ise yakınları teselli etti. Gencin cenazesi Burhan köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi. CİHAN

Yorumlar