KHK ile atılan mağdurlar KHK ile dönecek

FETÖ ile ilişkisi olmadığı halde kamudan atılanlar için yeni bir kanun hükmünde kararname hazırlığı yapılıyor

Google Haberlere Abone ol
KHK ile atılan mağdurlar KHK ile dönecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'at izi it izine karıştı' diyerek tepki gösterdiği FETÖ operasyonlarıyla ilgili yeni bir düzenleme geliyor. Buna göre, örgtüle bağı bulunmadığı halde kamudan atıldığı tespit edilenler için yeni bir kanun hükmünde kararnameyle geri dönecekler. 

Başbakan Binali Yıldırım, bunun ilk sinyalini 13 Ağustos’ta Çankaya Köşük’nde medya temsilcileriyle yaptığı toplantıda, “Bu örgütle irtibatı kendi isteğiyle olanlar ile hasbelkader burayla ilişki içinde olmuş olanları ayırmamız gerektiğini düşünüyorum” sözleriyle vermişti.

Hükümet yetkilileri, yaptıkları değerlendirmede, FETÖ’yle mücadele sürecinde kamudan atılan ve açığa alınanlarla ilgili özlük hakları ve bunların kullanımı konusunda bürokratlara talimat verildiğini dile getirdi.

Buna göre, FETÖ ile direkt bağı olan ve darbe girişiminde rol üstlenenlerle ilgili hiçbir çalışma yapılmayacak. Örgütle ilişkisi sempatizan düzeyinde olanların kamuya dönmemesi ama tazminat veemeklilik gibi yasal haklarını almaları tartışılıyor. Tamamen yanlış ihbar nedeniyle işten atılan ve açığa alınanların ise yeni bir Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile listeleri yayınlanacak ve göreve dönmeleri sağlanacak. 

Yorumlar